Ce este boala?

Nicoleta Radu, psiholog platforma AtlasHelp, vorbește despre boală și bolnavi

,,Boala este o stare care poate să fie punctuală în formele ei cele mai simple sau poate să fie o stare constantă, continuă și în unele cazuri până la sfîrșitul vieții”.

În opinia psihologului este foarte greu atunci când ești bolnav să ai o stare echilibrată. Pacienții au nevoie pentru asta de încurajare și bunăvoință.

,,Eu nu sunt în postura unui om bolnav, în schimb interacționez cu oameni bolnavi zi de zi și pot spune că cea mai bună și cea mai utilă resursă pe care un om bolnav o are este aceea de a se întoarce către sine și de a căuta acolo puterea cu care să treacă peste boală”.

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie în care este asociat (EUROPONTIS.COM SRL). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

O nouă epidemie de rujeolă în România, după 7 ani. E doar începutul!

Ministerul Sănătății a declarat, pe 5 decembrie 2023, epidemie de rujeolă la nivel național. S-au …

Lasă un răspuns