Mai multe exerciții fizice, mai mulți ani de viață

Cu cât faceți mai multe exerciții fizice cu atât veți dobândi mai mulți ani de viață. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au studiat mai mult de 316.000 de adulți din Suedia, cu vârsta cuprinsă între 18 și 74 de ani. Potrivit studiului, adăugarea unui exercițiu puțin mai dificil vă poate prelungi viața, starea de sănătate depinde și de condiția fizică, așa că nu trebuie neglijată mișcarea.

Oamenii trebuie să fie mai activi în ​​viața de zi cu zi, dincolo de a urca pe scări în loc de lift, de-a coborî mai devreme cu o stație de metrou pentru a merge pe jos, de-a merge cu bicicleta la locul de muncă, trebuie să facă mai multe exerciții pentru a beneficia de sănătate.

Vezi și: Exerciții pentru abdomenul plat

Cercetătorul Elin Ekblom-Bak, de la Școala suedeză de Științe ale Sportului și Sănătății din Stockholm a analizat mai mult de 316.000 de adulți din Suedia, cu vârsta cuprinsă între 18 și 74 de ani, a căror sănătate cardiorespiratorie a fost evaluată între 1995 și 2015. Participanții au condus un ciclu staționar pentru a determina cantitatea maximă de oxigen pe care inima și plămânii le-o pot oferi mușchilor în timpul exercițiilor, o măsură numită VO2 max.

Per ansamblu, riscul de deces și moarte de toate cauzele de evenimente cardiovasculare, cum ar fi infarct miocardic și accident vascular cerebral a scăzut la 2,8%, respectiv la 3,2% pentru fiecare mililitru crescut în VO2 max. Beneficiile activității crescute au fost observate la bărbați și femei, la toate grupele de vârstă și la toate nivelurile de fitness.

„Este deosebit de important să observăm că o creștere a capacității fizice a fost benefică, indiferent de punctul de plecare. Îmbunătățirea capacității fizice ar trebui să fie o prioritate în domeniul sănătății publice, iar medicii ar trebui să evalueze starea de sănătate a pacienților în timpul screening-ului”, a declarat Ekblom-Bak, potrivit WebMD.com.

„Cercetările noastre anterioare au arătat că nivelurile de fitness în populația generală au scăzut cu 10% în ultimii 25 de ani. În 2016-2017, aproape fiecare al doilea bărbat și femeie aveau un nivel scăzut de fitness, deci este o problemă enormă”, a adăugat Ekblom-Bak.

Vezi și: Cum să ardem caloriile

Despre VIDEOMEDICINA.ro

VIDEOMEDICINA.ro - proiect educațional pentru publicul larg în care se face educație pentru sănătate

Vezi și:

Top 3 motive pentru care oamenii aleg homeopatia

În prezent, peste 400.000 de profesioniști din domeniul sănătății folosesc homeopatia și peste 300 de …

Lasă un răspuns