Despre consultul la psihiatru și miturile legate de medicamente

Dr. Mihai Bran, medic psihiatru Spitalul Colțea, sfătuiește pacienții să treacă peste stigma de a merge la un psihiatru, și să se adreseze acestui specialist la primele semne ale unui episod depresiv.

”Nu-i nimic rău în a te adresa unui specialist în sănătate mintală, un psihiatru sau un psiholog, tot ce se vehiculează legat de mersul la un psihiatru sunt doar mituri, cum ar fi de exemplu că medicația psihiatrică sedează, sau că medicația psihiatrică dă dependență. Nu este adevărat. Tratăm pacienții la fel cum sunt tratați și în alte specialități, tot ce ne dorim să facem este să le îmbunătățim calitatea vieții și să-i ajutăm să treacă mai ușor peste problemele cu care se confruntă. Cu cât se adresează mai repede, cu atât evoluția este mai bună și își pot începe tratamentul fie medicamentos fie cel psihoterapeutic mai repede. Eu recomand ca de la primele semne ale unui episod depresiv să se adreseze medicului psihiatru care, împreună cu pacientul, va decide dacă este nevoie de un tratament farmacologic sau doar de ședințe de psihoterapie”.

__________________________

Realizator: Alexandra Mănăilă

© videomedicina.ro / europontis.com

 

Vezi și: Cum gestionezi oboseala, sfaturi utile în scleroza mutiplă

Despre VIDEOMEDICINA.ro

VIDEOMEDICINA.ro - proiect educațional pentru publicul larg în care se face educație pentru sănătate

Vezi și:

Dr. Adrian Pană, expert în politici de sănătate

EXCLUSIV: Dr. Adrian Pană, expert în politici de sănătate: ,,Un om din zece cu encefalită West Nile moare. Înseamnă foarte mult. Nici în formele destul de grave de gripă nu avem o fatalitate atât de mare!”

De la începutul acestui an și până pe 20 noiembrie 2024, au fost înregistrate 1 …

Lasă un răspuns