miercuri , 28 septembrie 2022
Prima pagină / Sfaturi Utile / Despre consultul la psihiatru și miturile legate de medicamente

Despre consultul la psihiatru și miturile legate de medicamente

Dr. Mihai Bran, medic psihiatru Spitalul Colțea, sfătuiește pacienții să treacă peste stigma de a merge la un psihiatru, și să se adreseze acestui specialist la primele semne ale unui episod depresiv.

”Nu-i nimic rău în a te adresa unui specialist în sănătate mintală, un psihiatru sau un psiholog, tot ce se vehiculează legat de mersul la un psihiatru sunt doar mituri, cum ar fi de exemplu că medicația psihiatrică sedează, sau că medicația psihiatrică dă dependență. Nu este adevărat. Tratăm pacienții la fel cum sunt tratați și în alte specialități, tot ce ne dorim să facem este să le îmbunătățim calitatea vieții și să-i ajutăm să treacă mai ușor peste problemele cu care se confruntă. Cu cât se adresează mai repede, cu atât evoluția este mai bună și își pot începe tratamentul fie medicamentos fie cel psihoterapeutic mai repede. Eu recomand ca de la primele semne ale unui episod depresiv să se adreseze medicului psihiatru care, împreună cu pacientul, va decide dacă este nevoie de un tratament farmacologic sau doar de ședințe de psihoterapie”.

__________________________

Realizator: Alexandra Mănăilă

© videomedicina.ro / europontis.com

 

Vezi și: Cum gestionezi oboseala, sfaturi utile în scleroza mutiplă

Despre videomedicina.ro

Vezi și:

Mădălina Iliescu, secretarul Societății Române de Reabilitare Medicală: ,,Sindromul Long-COVID poate să fie tratat în secțiile de reabilitare”

Medicina fizică și de Reabilitare este o specialitate esențială pentru pacienții cu dizabilități, o specialitate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*