Implant dentar premium: indicații, avantaje, sfaturi practice oferite de dr. Dragoș Calangiu

38 de milioane de persoane vor rămâne fără dinți până în anul 2020. Asta se va întâmpla în Statele Unite ale Americii. Nici România nu are parte de un scenariu mai optimist. Ultimele statistici plasează țara noastră cu 10 procente peste media europeană în ceea ce privește populația fără dinți. Dr. Dragoș Calangiu, medic specialist in implantologie dentară la clinica Dent Estet oferă pentru videomedicina.ro informații legate de indicații, avantaje, sfaturi practice. Cititi mai multe despre implant dentar premium.

Un român din zece vine la dentist pentru dinți lipsă, în condițiile în care medicina dentară a evoluat extrem de mult în ultimii ani, iar implanturile dentare, mai ales cele premium fac minuni.

Care sunt indicațiile implantului dentar?

Orice pacient care prezintă o stare de sănătate optimă și care are cel puțin un dinte lipsă, poate fi candidat pentru tratamentul cu implant dentar. Acest tratament implică o etapă chirurgicală în care se inserează șurubul (implantul), o etapă protetică atunci când este realizată coroana pe implant și o etapă de mentenanță (controale periodice, ședințe de profilaxie) la recomandarea medicului. În general, pentru că se comportă exact ca un dinte natural, implantul nu are nevoie de indicații speciale în afară de o bună igienă orală și constantă, consumarea cu atenție a alimentelor dure și urmarea ședințelor periodice de profilaxie.

Vezi și: O bacterie din gură te îmbolnăvește de Alzheimer

Care este diferența între un implant dentar premium de la Dent Estet și un implant obișnuit în ceea ce privește garanția, respectiv durata de viață?

Implantul dentar premium reprezintă vârful tehnologiei atunci când ne referim la variante de tratament în cazul pierderii dinților. Acesta este rezultatul a zeci de ani de studii și cercetări științifice și tocmai de aceea oferă pacienților beneficii imediate precum:

  • siguranță și durabilitate prin materialele de o înaltă calitate din care sunt realizate
  • rezistență mecanică mai mare
  • implanturi mai subțiri ce permit conservarea de masă osoasă comparativ cu implanturile standard
  • procesul de vindecare este mai rapid
  • osteointegrare imediată
  • protetică adaptabilă foarte bine pe toate cazurile
  • estetică deosebită – de exemplu, implantul dentar Straumann Pure Ceramic este complet alb, ceea ce înseamnă că își păstrează calitățile fizionomice în orice context

Rezultatele spectaculoase, obținute cu ajutorul tehnologiei moderne, fac din implantologia premium o investiție pe termen lung în sănătate, sigură și responsabilă. Cu ajutorul tehnologiei moderne, digitalizate, pe care pacienții o pot întâlni în toate clinicile Dent Estet, medicul poate efectua intervenții minim invazive și deloc dureroase pentru pacient. Tehnologia digitală în implantologie oferă o rată de succes de 100%, elimină riscul unui posibil eșec și, totodată, minimizează durerea în cadrul intervenției și post intervenție.

Pentru a facilita tratamentele cu implant dentar, Dent Estet a pus bazele unui Masterplan de Implantologie Digitală. Acesta este un program integrat prin care pacienții au acces la soluții moderne de tratament în aceeași clinică, la servicii complete și personalizate înainte și după efectuarea actului chirurgical, la tehnologie de ultimă oră și expertiză interdisciplinară (din partea echipei de chirurgi, a echipei de proteticieni, a celor care lucrează în laborator). De asemenea aceștia beneficiază de un certificat de asumare a calității, care asigură pacienții de succesul și longevitatea în timp a tratamentului efectuat.

Care sunt avantajele unui implant dentar versus lucrare protetică?

Implantul dentar este recunoscut la nivel mondial ca fiind singura soluție estetică și funcțională de înlocuire a unui dinte lipsă. Implanturile dentare presupun înlocuirea rădăcinii dinților cu o lucrare fixă care susține dinții asemănători cu cei naturali. În ultimii ani, tot mai mulți pacienți apelează la această soluție, iar la nivel mondial peste 3 milioane de pacienți optează pentru un implant dentar.

Avantajele implantului dentar față de orice alt tip de reabilitare orală pentru înlocuirea unui dinte lipsă sunt date de o calitate principală, respectiv independența acestui produs și ne referim aici la:

  • Independența fizionomică – în cazul implantului, dintele lipsă este înlocuit cu o lucrare unică, aparte, care arată ca dintele natural și care umple strict spațiul liber existent
  • Independența patologică – dintele nou este independent de ceilalți dinți, nu se sprijină pe dinții vecini. De exemplu, în cazul pacienților parodontopați, există riscul ca dinții pe care se construiește puntea să se deplaseze și atunci este pusă în pericol stabilitatea lucrării. Acest lucru nu se întâmplă și în cazul implantului dentar întrucât el nu afectează integritatea sau stabilitatea dinților vecini. În plus, osteointegrarea este rapidă, la fel și vindecarea zonei în care s-a inserat implantul.
  • Independența funcțională – forțele masticatorii și alte forțe exercitate sunt preluate individual de fiecare dinte în parte, spre deosebire de cazul în care ar exista o punte dentară, dinții pe care s-a construit lucrarea fiind exclusiv cei care primesc toate forțele care intervin în diferitele procese funcționale de la nivelul dinților.

Cum se îngrijește de către pacienți implantul dentar: câteva sfaturi practice?

Implantul dentar nu doar înlocuiește un dinte lipsă, îi redă acestuia funcționalitatea unui dinte natural. Ca atare, igienizarea la domiciliu este realizată exact la fel pentru toții dinții, inclusiv cel implantat. Este important să menținem regula spălatului pe dinți de 2 ori pe zi, indeosebi seara, să folosim apa de gură la nevoie și dușul bucal zilnic. De asemenea, pentru ca rezultatele să se mențină pe termen lung, medicul implantolog oferă fiecărui pacient o schemă de mentenanță care cuprinde inclusiv perioadele la care pacientul este așteptat la cabinet.

Știați că..

  • …97% dintre pacienții care au efectuat tratament cu implant dentar au raportat atât îmbunătățiri ale funcției masticatorii, cât și la nivel de confort…
  • …96% dintre pacienții care au efectuat tratament cu implant dentar s-au declarat satisfăcuți și foarte satisfăcuți cu aspectul estetic și al pronunției, iar 94% dintre ei ar recomanda acest tratament cunoscuților, potrivit unui studiu al Universității din Berna…
  • …La nivel mondial peste 3 milioane de pacienți optează pentru un implant dentar
  • …Numărul persoanelor care au apelat la implanturile dentare premium au crescut de  peste opt ori în ultimii 4 ani.
  • …rata de succes a implanturilor dentare premium pe plan global este de 98%, potrivit American Academy of Implant Dentistry.

Vezi și: Amigdalita: sfaturi utile

Despre VIDEOMEDICINA.ro

VIDEOMEDICINA.ro - proiect educațional pentru publicul larg în care se face educație pentru sănătate

Vezi și:

EXCLUSIV: Cenușăreașa ucraineancă Victoriia Grytsenko visează să-și practice meseria de stomatolog în România

Victoriia Grytsenko este medic stomatolog, cu experiență în protetică dentară. Refugiată din Ucraina din cauza …

Lasă un răspuns