Easy Test HPV. Cum te poți testa acasă pentru Human Papilloma Virus

Human Papilloma Virus (HPV) este în prezent cel mai răspândit agent infecțios transmisibil pe cale sexuală, de origine virală. Are peste 130 de tipuri, dintre care 15 tulpini virale sunt cu risc ridicat oncogen, adică pot duce la cancer, în special la cancerul de col uterin, dar nu numai. Cum știi dacă ai infecție cu HPV și ce tip de tulpină ai? Simplu, făcând un test de ADN-HPV. Astfel, poți preveni și cancerul de col uterin.

Vezi și: 7 mituri legate de infertilitate, desființate de dr. Andreas Vythoulkas

Dacă până acum erai nevoită să mergi la medic pentru un test HPV-ADN, acum ai posibilitatea cu ajutorul Easy Test HPV, să-ți recoltezi singură proba acasă și s-o trimiți la laborator.

Neumann Labs a lansat în România Easy HPV Test, care poate să identifice prezenţa virusului Human Papilloma Virus cu o precizie de aproape 100%, înainte ca acesta să provoace orice leziuni, prevenind astfel îmbolnăvirea gravă de cancer, cauzată de virus. Testul este rezultatul a 5 ani de cercetare şi dezvoltare, perioadă în care a fost testat într-o serie de studii clinice care au implicat peste 6000 de femei şi aproape 50 de doctori. Potrivit rezultatelor, publicate în International Journal of Cancer, tehnologia poate identifica prezența bolii cauzate de virusul HPV cu o precizie mai mare decât testul citologic (screening-ul pentru depistarea cancerului) tradițional.

Easy HPV Test poate fi comandat online, iar recoltarea se poate face acasă de către orice femeie.

Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății Române de HPV

,,E același test ca cel pe care-l face femeia în clinică, unde i se recoltează un produs biologic din col, care după aceea printr-o tehnică de depistare genetică PCR spune ce fel de ADN are HPV-ul respectiv”, a declarat prof. dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății Române de HPV.

Cum te poți testa singură

Dacă ești femeie, cu siguranță știi cum se folosesc tampoanele vaginale. Ei bine, recoltarea pentru testarea HPV se bazează pe un principiu similar cu introducerea tamponului în vagin. Nu trebuie decât să urmărești pașii de recoltare explicați în instrucțiunile din coletul în care vine testul comandat online.

Se introduce dispozitivul testului în colul uterin si se rotește de 5 ori. La capăt, dispozitivul este prevăzut cu o pensulă pe care se va colecta produsul biologic. Ca și cum ai roti tamponul vaginal. Nu provoacă durere, nu durează mult, nu e greu de utilizat.

,,Practic, femeia își colectează celulele, pe care le colecta medicul sau asistenta medicală în cabinet și care oricum erau trimise la laborator. Femeia trimite singură la laborator și îi vine rezultatul.  Prin Easy HPV Test se taie o verigă a lanțului medic-laborator, care era consumatoare de timp și stresantă pentru femeie”, a precizat prof. dr. Radu Vlădăreanu.

Instrucțiunile de folosire

Urmăriți în filmul de mai jos instrucțiunile de folosire:

https://neumannlabs.ro/produs/easy-hpv-test-testul-care-poate-fi-efectuat-acasa-pentru-prevenirea-cancerului-de-col-uterin/

 

Testul atrage atenția asupra celor mai periculoase tipuri de HPV, printre care tipurile 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58, respectiv 35, 39, 51, 56, 59, 66 și 68. În cazul în care rezultatul testului este pozitiv, trebuie neapărat să consultați un medic ginecolog!

E bine să știți: Rezultatul pozitiv al autotestului HPV indică prezența virusului Human Papilloma Virus, dar infecția nu înseamnă automat că persoana respectivă suferă de cancer.

Cancerul de col uterin este a patra cea mai frecventă cauză de deces din lume, cu cât e depistat mai devreme cu atât șansele de tratare sunt mai mari.

Vezi și: Clinica Genesis Athens

 

Despre VIDEOMEDICINA.ro

VIDEOMEDICINA.ro - proiect educațional pentru publicul larg în care se face educație pentru sănătate

Vezi și:

Cât de periculoasă este boala COVID-19 în prediabet și diabet zaharat

Cât de periculoasă este boala COVID-19 în prediabet și diabet zaharat Diabetul zaharat, o boală …

Lasă un răspuns