Chestionar privind percepția asupra infertilității și fertilizării in vitro

 

Te rugăm să completezi acest chestionar până la data de 15 iunie 2023.

https://forms.gle/e7RFYxtxP6KuF4mE6

Datele Institutului Național de Statistică arată că în anul 2021 s-au înregistrat cele mai puține nașteri din 1930 până în prezent în România, respectiv 196.858 de copii născuți. Sunt cei mai puțini nou născuți vii din ultimii 25 ani și asta va fi o medie a următorilor ani, nicidecum o excepție, atrag atenția specialiștii unui studiu de analiză a problemelor de infertilitate din România. Sporul negativ al populației s-a dublat în ultimii doi ani.

În România, 23% din sarcinile existente în momentul de față sunt obținute cu ajutorul tratamentelor de specialitate, iar una din soluțiile de tratare a infertilității o reprezintă FIV (fertilizarea in vitro).

Scopul acestui chestionar este de a clarifica câteva aspecte legate de un demers jurnalistic pe care intenționăm să-l facem în a demonta mitologia din jurul infertilității, care pune multe piedici cuplurilor care încearcă să aibă un copil.

NU vor fi colectate date de identificare a participanților la acest sondaj, nici adrese de e-mail, ci doar vom centraliza răspunsurile și vom circumscrie întrebările ce vor fi adresate specialiștilor în domeniu. Informațiile vor fi folosite în serialul video „Copii născuți prin FIV: Medicina, știința, biserica în luptă cu infertilitatea”, serial ce va fi publicat în videomedicina.ro și care este susținut de Science+.

Durata completării chestionarului este de aproximativ 5 minute.

Echipa VIDEOMEDICINA.ro vă mulțumește anticipat pentru completarea chestionarului, pentru sinceritate și timpul acordat!

Să auzim numai de bine!

Despre VIDEOMEDICINA.ro

VIDEOMEDICINA.ro - proiect educațional pentru publicul larg în care se face educație pentru sănătate

Vezi și:

EXCLUSIV: Cum a învins cancerul Ioana Cristea, după 100 de cure de citostatice și 10 ani de bătălie

O persoană din cinci din lumea întreagă se confruntă cu un tip de cancer de-a …

Lasă un răspuns