EXCLUSIV: Ce este medicina integrativă? Conf. univ. dr. Carolina Negrei explică pe înțelesul tuturor

Renumite clinici americane și universități de medicină precum: UCLA, Mayo Clinic, Standford au centre dedicate medicinei intergative. În Europa, în țări precum Marea Britanie, Germania sau Portugalia sunt institute naționale sau centre de medicină integrativă. Ce este acest tip de medicină, cui i se adresează și mai ales cum ne poate ajuta să rămânem sănătoși, în ce măsură și noi românii beneficiem de specialiști în medicină integrativă sunt întrebări la care puteți afla răspunsurile pe parcursul unui serial video de la conf. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă, medic specialist reumatologie cu supraspecializare în  toxicologie și fondator al clinicii Akeso, cadru didactic la Disciplina Toxicologie din cadrul Facultății de Farmacie a UMF „Carol Davila”, membru în Consiliul Științific al Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

,,Medicina integrativă este o abordare din perspective multiple. Vorbim despre medicina pe care am învățat-o la facultate, vorbim despre medicina clasică, vorbim despre abordările clasice pe care le întâlnim din perspectiva fiecărei specialități în parte, dar la care adăugăm tot ceea ce presupune avizat din punct de vedere al Colegiului Medicilor din România ca și terapii complementare. Vorbim despre un ansamblu, ceea ce este și firesc de altfel, pentru că organismul uman este un tot unitar și acest tot trebuie analizat și vindecat în ultimă instanță, din fiecare unghi pe care care îl poate afecta”, a declarat în exclusivitate pentru videomedicina.ro conf. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă, medic specialist reumatologie cu supraspecializare în toxicologie.

În opinia medicului fondator al clinicii AKESO, medicina integrativă este o medicină studiată.

,,Avem de-a face în primul rând cu medicina pe care o întâlnim în fiecare zi. O medicină pe care, din păcate, prin prisma lipsei de timp, fiecare dintre noi, medicii, o abordează mai mult sau mai puțin, dar studiile sunt cele pe care le cunoaștem pentru fiecare specialitate în parte și pe de altă parte, vorbim despre o medicină care necesită un timp mai mare în acordarea atenție asupra pacientului”, a afirmat conf. univ. dr. Carolina Negrei, cadru didactic la UMF Carol Davila București, Facultatea de Farmacie și membru în consiliul științific al Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România.

De ce avem nevoie de medicina integrativă și cât de actuală este în zilele noastre, va explica dr. Carolina Negrei într-un alt episod.

 

Vă invităm să urmăriți materialele jurnalistice produse de noi și pe:

 

© europontis.com | videomedicina.ro

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie în care este asociat (EUROPONTIS.COM SRL). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Cum să-ți menții energia și vitalitatea, un secret pe care l-a aflat o farmacistă de la un român laureat al premiului Nobel

Marina Mangu este de profesie farmacist, dar și trainer în programare neurolingvistică. A practicat sport …

Lasă un răspuns