Renumite clinici americane și universități de medicină precum: UCLA, Mayo Clinic, Standford au centre dedicate medicinei intergative. În Europa, în țări precum Marea Britanie, Germania sau Portugalia sunt institute naționale sau centre de medicină integrativă. Ce este acest tip de medicină, cui i se adresează și mai ales cum ne poate ajuta să rămânem sănătoși, în ce măsură și noi românii beneficiem de specialiști în medicină integrativă sunt întrebări la care puteți afla răspunsurile pe parcursul unui serial video de la conf. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă, medic specialist reumatologie cu supraspecializare în toxicologie și fondator al clinicii Akeso, cadru didactic la Disciplina Toxicologie din cadrul Facultății de Farmacie a UMF „Carol Davila”, membru în Consiliul Științific al Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).
,,Medicina integrativă este o abordare din perspective multiple. Vorbim despre medicina pe care am învățat-o la facultate, vorbim despre medicina clasică, vorbim despre abordările clasice pe care le întâlnim din perspectiva fiecărei specialități în parte, dar la care adăugăm tot ceea ce presupune avizat din punct de vedere al Colegiului Medicilor din România ca și terapii complementare. Vorbim despre un ansamblu, ceea ce este și firesc de altfel, pentru că organismul uman este un tot unitar și acest tot trebuie analizat și vindecat în ultimă instanță, din fiecare unghi pe care care îl poate afecta”, a declarat în exclusivitate pentru videomedicina.ro conf. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă, medic specialist reumatologie cu supraspecializare în toxicologie.
În opinia medicului fondator al clinicii AKESO, medicina integrativă este o medicină studiată.
,,Avem de-a face în primul rând cu medicina pe care o întâlnim în fiecare zi. O medicină pe care, din păcate, prin prisma lipsei de timp, fiecare dintre noi, medicii, o abordează mai mult sau mai puțin, dar studiile sunt cele pe care le cunoaștem pentru fiecare specialitate în parte și pe de altă parte, vorbim despre o medicină care necesită un timp mai mare în acordarea atenție asupra pacientului”, a afirmat conf. univ. dr. Carolina Negrei, cadru didactic la UMF Carol Davila București, Facultatea de Farmacie și membru în consiliul științific al Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România.
De ce avem nevoie de medicina integrativă și cât de actuală este în zilele noastre, va explica dr. Carolina Negrei într-un alt episod.
- EXCLUSIV: Tipuri de servicii medicale incluse în medicina integrativă. Află de ce pot beneficia pacienții cu cancer
- EXCLUSIV: Cui se adresează medicina integrativă?
- EXCLUSIV: De ce avem nevoie de medicina integrativă?
- EXCLUSIV: Locul prevenției în cadrul medicinei integrative
Urmărește-ne și pe:
Site – https://videomedicina.ro/\
Facebook – https://www.facebook.com/videomedicina
Instagram – https://www.instagram.com/videomedicina.ro/
@ Twitter – https://twitter.com/videomedicina
Contactează-ne pe e-mail: contact[at]videomedicina.ro
© europontis.com | videomedicina.ro