Stres – Simptome și remedii homeopate

Stresul, anxietatea și depresia sunt frați buni, merg mână în mână, dar primul care apare este stresul. 9 din 10 români consideră stresul boala secolului. Cum recunoști că ești stresat și mai ales ce poți face pentru a scăpa de stres, dar și ce remedii homeopate te ajută, explică dr. Raluca Ghionaru, medic primar medicină de familie, cu competență în homeopatie, în cadrul serialului video ,,Stres, anxietate, depresie – Simptome și remedii homeopate” , lansat în exclusivitate pe videomedicina.ro.

Primul episod ,,Stres – Simptome și remedii homeopate” scoate la iveală mai multe cifre legate stres. 80% dintre lucrătorii americani se simt stresați la locul de muncă, conform Organizației Globale pentru stres. Chinezii înregistrează cea mai mare creștere a stresului la locul de muncă, de 86%.Și nu sunt singurii stresați, 91% dintre australienii adulți simt stresul în cel puțin un domeniu important al vieții lor. Peste 442.000 de persoane din Marea Britanie, care au lucrat în 2007-2008, credeau că se confruntă cu un stres legat de muncă la un nivel care îi îmbolnăvește. 35% dintre români se simt stresați în general, conform Centrului de Cercetare în Augmentarea Performanţelor Neuronale Veruvis.

,,Stresul reprezintă o modalitate de răspuns a organismului în prezența unui factor fizic sau psihic care perturbă activitatea. Și această modalitate de răspuns poate fi pasivă, adică să acumulăm stresul respectiv sau poate să fie reactivă, să reacționăm într-un fel evident, care se vede în exterior. De asemenea poate să fie suportat inconștient, să nu ne dăm seama o bună perioadă că suntem stresați sau putem să ne dăm seama”, atrage atenția dr. Raluca Ghionaru, medic primar medicină de familie cu competență în homeopatie.

Cum recunoști că ești stresat?

,,Cred că e destul de dificil să recunoști că ești stresat. Începi să observi în activitatea ta zilnică anumite lucruri: o presiune atunci când ai ceva de făcut, ai senzația că nu-ți mai ajunge timpul sau nu-ți ajung resursele sau că nu ești suficient de eficient”, a explicat medicul.

Dacă ai senzația că porți pe umeri toată povara lumii și că nu vei reuși să rezolvi toate problemele în timp util, eficient, coerent, probabil că există un stres care te reține în a desfășura eficient activitățile.

50% dintre români declară că stresul îi afectează profund la nivel personal și că are efecte negative asupra gândirii, concentrării, atenției și memoriei.

Homeopatia ajută organismul să înfrunte mai bine pe termen scurt situațiile stresante, remediile homeopate fiind recomandate indiferent de vârstă.

,,Dacă vorbim de stres și de fondul profund al pacientului, homeopatia se potrivește foarte bine, fiindcă ar trebui găsit remediul care i se potrivește pacientului cel mai bine. Spunem în homeopatie că se deschide pacientul precum foile de ceapă, dă la o parte straturi astfel încât se ajunge la fondul profund al problemei pe care o tratăm”, a afirmat dr. Raluca Ghionaru, medic primar medicină de familie cu competență în homeopatie.

În România, homeopatia este reglementată din punct de vedere legal și științific, astfel că universitățile de medicină și farmacie recunosc pregătirea suplimentară a medicului sub forma unui certificat de competență în homeopatie, iar medicamentele homeopatice au statutul legal al medicamentului, cu același parcurs de obținere a autorizației de punere pe piață până la eliberarea sa către pacient, la fel ca orice alt medicament.

Urmăriți serialul video ,,Stres, anxietate, depresie– Simptome și remedii homeopate”, unde dr. Raluca Ghionaru, medic primar medicină de familie cu competență în homeopatie, va arăta care sunt simptomele anxietății și depresiei și cum le poate rezolva homeopatia.

 

Realizator: Alexandra Mănăilă

Vă invităm să urmăriți materialele jurnalistice produse de noi și pe:

Website: https://videomedicina.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/videomedicina

YouTube: @videomedicina_ro

Instagram: https://www.instagram.com/videomedicina.ro/

Twitter: https://twitter.com/videomedicina

 

VIDEOMEDICINA.ro | © europontis.com

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 7 ani este freelancer dar și asociat în EUROPONTIS.com SRL. Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Vitamina Soarelui: Medici și farmaciști despre nivelul optim de vitamina D

Vitamina D este esențială pentru sănătate, dar adesea este deficitară la majoritatea oamenilor La nivel …

Lasă un răspuns

videomedicina.ro
Prezentare generală a confidențialității

Acest website utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile sunt stocate în browserul Dvs. și efectuează funcții precum recunoașterea Dvs. atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând astfel echipa noastră să înțeleagă ce secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și mai utile.

Puteți ajusta toate setările cookie-ului prin navigarea filelor din partea stângă.