Autorul unui studiu revoluționar, prof. dr. Urban Alehagen, cardiolog: ,,Medicina integrativă are multe de oferit!”

EXCLUSIVITATE – 

Prof. dr. Urban Alehagen este un renumit cardiolog atât în Suedia, cât și în Norvegia. Este medic specialist în medicină internă și odontologie, visiting profesor la Universitatea din Linkoping, Suedia și cercetător implicat în studierea seleniului și a coenzimei Q 10 și a efectelor acestora asupra stresului oxidativ, dar și asupra inflamației. Prof. dr Urban Alehagen a acceptat să vorbească în exclusivitate la Videomedicina.ro în cadrul unui serial video despre medicina integrativă, despre felul în care bolile cardiovasculare și îmbătrânirea pot fi ținute la distanță, dar și despre cercetările sale.

Reputatul profesor a fost format în medicină clasică și în primul episod recunoaște că a învățat că ,,Școala de medicină are toate răspunsurile corecte, ceea ce nu este corect. Cred că ar trebui să căutăm cooperare peste graniță, și prin asta, vreau să spun că medicina integrativă are multe de oferit chiar și pentru Școala de Medicină. În medicina clasică avem multe și, desigur, încă cred că ar trebui să ne bazăm rezultatele pe dovezi, și în medicina integrativă, așa că cred că ar fi fructuos să avem o cooperare mai bună”, a precizat prof. dr. Urban Alehagen, visiting profesor la Universitatea din Linköping și cardiolog.

El este omul de știință din spatele studiului revoluționar KiSel-10, în cadrul căruia a fost studiat efectul suplimentării dietei zilnice cu seleniu și coenzima Q10. Cardiologul a demonstrat că există diferențe la nivel de microARN și telomeri la persoanele în vârstă care au primit suplimente cu seleniu și Q10.

,,În Suedia este încă dificil să obții schimbări și am probleme în a obține o nouă rutină printre colegii mei. Desigur, ei spun, da, aveți date interesante, dar avem nevoie de mai multe studii și, prin urmare, am în continuare mai multe evaluări din diferite perspective din studiul nostru. Pentru a-i convinge să înceapă, să ofere pacientului posibilitatea de a alege singur”, a spus prof. dr. Urban Alehagen.

Cardiologul suedez a arătat că suplimentarea cu seleniu și coenzima Q10 a dus la reducerea semnificativă a mortalității cardiovasculare la suedezii în vârstă. Rezultatele acestui studiu sunt atât de distincte și cuprinzătoare încât au condus la 20 de substudii.

Profesorul a venit și în România și în cadrul conferinței ,,Cum poate știința să încetinească procesul de îmbătrânire?”, organizată de compania Pharma Nord, le-a vorbit medicilor și farmaciștilor despre KiSel-10 și despre felul în care poate să-i ajute pe pacienți să-și scadă riscul de mortalitate cardiovasculară.

Urmărește și:

Prof. dr. Urban Alehagen, cardiolog suedez: Cum poți scădea riscul de mortalitate cardiovasculară?

Sfaturi pentru a încetini îmbătrânirea de la prof. dr. Urban Alehagen, renumit cardiolog suedez

Vă invităm să urmăriți materialele jurnalistice produse de noi și pe:

Website: https://videomedicina.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/videomedicina
YouTube: https://www.youtube.com/@videomedicina
Instagram:https://www.instagram.com/videomedicina.ro/
Twitter: https://twitter.com/videomedicina

© europontis.com | videomedicina.ro

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie (EUROPONTIS.com). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Mariana Semenyuk, Polonia: Medicii și asistenții medicali refugiați din Ucraina ar putea umple o parte din lipsa de personal din Europa. Polonia un exemplu privind integrarea în muncă

3.930 de medici și stomatologi ucraineni au primit o decizie pozitivă în legătură cu depunerea …