Cum puteți fi mai longevivi? Aflați secretul de la dr. Anca Hâncu la conferința ,,Nutriție bazată pe știință”

Dr. Anca Hâncu este medic acreditat în medicina stilului de viață, reprezentant pentru România al Organizaţiei Europene de Medicina Stilului de Viaţă și secretar general în boardul acestei organizaţii, care crede în stilul de viață sănătos și îl adoptă. Dr. Anca Hâncu, medic generalist, nutriționist, doctor în științe medicale, este preocupată în mod special de longevitate, astfel că a acceptat provocarea companiei Pharma Nord de-a dezvălui în cadrul conferinței ,,Descoperiți posibila cheie a longevității și vitalității – Nutriție bazată pe știință” câteva din secretele păstrării tinereții indiferent de vârsta biologică.

Pe 25 noiembrie 2023, începând cu ora 10, profesioniștii în domeniul farmaceutic și medical sunt așteptați la evenimentul de la Crowne Plaza din București pentru a primi câteva orientări practice de la dr. Anca Hâncu și de-a afla de la ceilalți speakeri cum își pot păstra vitalitatea și tinerețea cât mai mult timp.

,,Voi vorbi despre vârsta metabolică și felul în care compoziția corpului nostru ne afectează longevitatea și cât este de important să avem o compoziție sănătoasă a corpului. Le voi spune participanților despre rolul fabulos al activității fizice în viața noastră, activitatea fizică fiind cel mai complex medicament ale cărui beneficii nu pot fi cuprinse în nicio tabletă, dar și despre legătura dintre somn și sănătate”, a declarat pentru Videomedicina.ro dr. Anca Hâncu.

Longevitatea și vitalitatea sunt strâns legate de nutriție, iar dieta echilibrată poate juca un rol esențial în menținerea unei stări de sănătate optime. Există câteva principii cheie de luat în considerare pentru un plan de nutriție axat pe longevitate și vitalitate: o dietă bine echilibrată cu alimente neprocesate, fructe și legume, grăsimi sănătoase, proteine slabe, fibre, cu un aport caloric moderat și o hidratare adecvată. Factorii ce influențează stilul de viață, cum ar fi activitatea fizică regulată, somnul adecvat și gestionarea stresului, joacă, de asemenea, un rol crucial, iar profesioniștii din sănătate știu aceste lucruri, le transmit mai departe, însă, când e vorba de pus în practică, totul devine dificil, atât pentru pacienți, cât și pentru experții în sănătate.

Dr. Anca Hâncu consideră că rolul farmacistului în influențarea stilului de viață a unei persoane aflate în fața sa este foarte important.

,,Un farmacist poate identifica o persoană cu suprapondere și obezitate și poate să-i spună ce să facă. Sfaturile pe care le voi dau eu la conferință îi vor ajuta pe toți farmaciștii să le poată să transmită mai departe persoanelor cu care vin în contact”, a dat asigurări dr. Anca Hâncu, speaker la conferința organizată de Pharma Nord.

,,Dragi participanți farmaciști veți învăța câteva staturi pe care le puteți da persoanelor care intră în farmacie sau pacienților dvs. pentru a adopta un stil de viață sănătos. Mai mult, o să vă arăt și rezultate din clinică, intervenții asupra stilului de viață și veți afla cum puteți întineri și dvs., veți descoperi secretul antiaging”, a spus dr. Anca Hâncu.

Dacă nu v-ați rezervat un loc la conferință, care este și creditată cu 8 puncte EFC, grăbiți-vă să vă cumpărați bilet. Toate detaliile pentru înregistrare și achiziționarea biletului le găsiți aici.

Taxa de participare este de 89 de lei. La încheierea conferinței, farmaciștii vor primi un Certificat EFC. Toți participanții vor primi un voucher de 50 de lei, pe care îl pot folosi pentru achiziționarea de produse Pharma Nord direct din magazinul online.


Vă invităm să urmăriți materialele jurnalistice produse de noi și pe:

Website: https://videomedicina.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/videomedicina
YouTube: https://www.youtube.com/@videomedicina
Instagram:https://www.instagram.com/videomedicina.ro/
Twitter: https://twitter.com/videomedicina

© europontis.com | videomedicina.ro

 

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie (EUROPONTIS.com). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Dr. Ciprian Ene

Dr. Ciprian Ene: Deficitul de seleniu este foarte frecvent subdiagnosticat!

Deficitul de seleniu din organism, prezența metalelor grele, stresul, infecțiile virale pot avea repercusiunui asupra …