EXCLUSIV – Marius Crainic, campion mondial și antrenor, despre Kickboxing: ,,Dezvoltă mobilitatea, motricitatea și creierul”

Marius Crainic, protagonistul serialului video ,,Sportul, arma care luptă cu boala și cu mentalitățile”, publicat în exclusivitate pe Videomedicina.ro este un model pentru copiii și tinerii care urmează sporturi de performanță precum Kickboxing, Brazilian Jiu-Jitsu, MMA. A început antrenamentele de mic, a trecut prin greutățile vieții, dar nu s-a lăsat descurajat, iar rezultatele în sport nu au întârziat să apară.
Marius Crainic are multe titluri și medalii în palmares, este campion mondial Brazilian Jiu-Jitsu, dar și antrenor principal de Kickboxing, Brazilian Jiu-Jitsu, MMA, director sportiv la MC GYM Motion și fondator al Clubului Sportiv Iguana Fight Team Timișoara, iar din 2013 voluntar al asociației Children’s Joy.

 

,,În copilărie, în timpul școlii generale, am început cu handbalul, jucând la orele de sport, am fost selecționat în echipa școlii și am participat la câteva turnee de handbal dedicate copiilor. Când am împlinit 14 ani și am mers la liceu, am pășit prima dată într-o sală de kickboxing și am fost entuziasmat. După 2 ani de practică am obținut primul titlu de campion național la senior, eu fiind junior, având doar 16,5 ani. A urmat multe competiții de kick boxing, multe titluri de campion național, participări la Campionat European, Cupă Mondială, am reușit la Campionat European să mă clasez în primii patru, iar la Cupa Mondială top 10”, a povestit cu modestie Marius Crainic.
În 2019 a devenit campion mondial la Jujițu Brazilian, dar acesta este doar unul dintre importantele titluri pe care le are în palmares. ,,Cel mai drag titlu pentru mine este de campion național care l-am câștigat la seniori, eu fiind junior. A fost pentru mine o performanță deosebită”, a mărturisit Marius Crainic. Acum este și antrenor principal de Kickboxing, Brazilian Jiu-Jitsu, MMA și formează generații de sportivi, fiind un exemplu de urmat pentru tineri.
În opinia sa, practicarea acestor sporturi atrage după sine o minte sănătoasă într-un corp sănătos, da vine la pachet și cu alte beneficii: disciplină, încredere în sine.

,,Dacă la un moment dat ești într-un conflict sau într-o situație periculoasă pentru tine, o să reușești să ieși din ea. Deși nu încurajez lupta pe stradă, încurajez oamenii să se apere dacă este nevoie”, a spus Marius Crainic.

Referitor la beneficiile kickboxingului asupra sănătății, campionul a subliniat că ,,dezvoltă mobilitatea, motricitatea și creierul. Ținând cont de faptul că folosim și brațele și picioarele în timpul unei lupte sau în timpul unui antrenament, musculatura se dezvoltă armonios vizavi de toate grupele musculare, dezvoltăm mobilitatea, dezvoltăm motricitatea și nu în ultimul rând dezvoltăm creierul, pentru că la un moment dat diferența între doi luptători la fel de bine pregătiți fizic o face abordarea mentală a luptei”.
Marius Crainic este implicat și în acțiuni de voluntariat într-o asociație care îi reprezintă pe pacienții cu distonie neuro-musculară, motiv pentru care a creat la MC GYM Motion un program gratuit de antrenament pentru persoanele cu boli neuromusculare despre care puteți afla în celelalte episoade.

Serialul video a fost realizat cu sprijinul MC Gym Motion, Iguana Fight Club și a Asociației Children’s Joy .
__________________

Vă invităm să urmăriți materialele jurnalistice produse de noi și pe WebsiteFacebook,YouTubeInstagramTwitter.

© europontis.com | videomedicina.ro

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie (EUROPONTIS.com). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Mariana Semenyuk, Polonia: Medicii și asistenții medicali refugiați din Ucraina ar putea umple o parte din lipsa de personal din Europa. Polonia un exemplu privind integrarea în muncă

3.930 de medici și stomatologi ucraineni au primit o decizie pozitivă în legătură cu depunerea …