Homeopatia are soluții pentru toate vârstele și anotimpurile

Efectele vremii asupra sănătății sunt resimțite din ce în ce mai mult de oameni indiferent de vârstă. Trecerea bruscă de la un anotimp la altul, de la valori negative ale temperaturii de afară la valori pozitive și invers pune la grea încercare organismul uman nevoit să se adapteze rapid. ,,Capriciile meteorologice aduc cu sine o paletă largă de afecțiuni: alergiile primăvara, decompensările, vara banalul guturai, toamna răceli, tuse și viroze iarna. Prin terapia homeopată găsim soluții care ajută organismul să-și recapete vitalitatea, vigoarea, echilibrul, starea de bine”, a precizat pentru Videomedicina.ro Dumitra Bratu, Farmacist Diriginte Help Net 4 București.

În zilele mai scurte, cu soare mai puțin, dar cu mult frig, vânt, vânt, ploaie și zăpadă apar stările de tristețe și depresie, dar și răcelile de sezon, virozele respiratorii.

Homeopatia poate oferi o mână de ajutor pentru a alunga cu blândețe aceste provocări ale iernii.

,,Soluțiile de sănătate homeopate sunt pentru toate vârstele, dar și pentru toate anotimpurile”, a subliniat farm. Dumitra Bratu, care susține că în ultima perioadă a observat o creștere în farmacie a numărului persoanelor care se îndreaptă către homeopatie.

Potrivit unui studiu efectuat anul trecut în România de către Harris Interactive pe un eșantion de 1.000 de persoane în vârstă de 18 ani și peste, 58% dintre români consultă medicul generalist pentru a cumpăra sau a fi consiliat cu privire la homeopatie și 51% consultă un medic cu competență în homeopatie.

,,În ultima perioadă a fost o creștere evidențiată din faptul că medicii au început să prescrie mai mult remedii homeopate. Datele care au apărut în acest studiu reflectă cumva realitatea cu privire la percepția românilor asupra homeopatiei, adică în farmacie regăsim în mare aceleași date, respectiv faptul că peste 92% dintre pacienți consideră că homeopatia ar trebui să fie recomandată de toți profesioniștii în domeniul sănătății la fel de des ca până acum sau chiar mai des”, a spus farm. Dumitra Bratu.

Farmacia este cel mai potrivit loc pentru a procura remedii homeopatice pentru 87% dintre români, mai arată studiul Harris Interactive.

Help Net 4 este cea mai mare farmacie homeopată din București, având un istoric solid în această zonă de sănătate a homeopatiei.

Dumitra Bratu, Farmacist Diriginte Help Net 4
Dumitra Bratu (Help Net)

,,Mii de pacienți din București și nu numai cunosc farmacia noastră, ne calcă des pragul și găsesc sfaturi personalizate”, a precizat farmacistul diriginte.

59% dintre francezi consideră că farmacistul este prima sursă de consiliere pentru pacienți când vine vorba despre homeopatie. De asemenea, 54% dintre slovaci și 52% dintre cehi, dar și 47% dintre germani cred același lucru.

6 din 10 persoane din lumea întreagă au apelat la homeopatie pe parcursul vieții. În 80% din cazuri, persoanele care se gândesc să folosească homeopatia pe viitor se vor adresa mai întâi profesioniștilor din domeniul sănătății: farmacist, medic de familie sau medic homeopat pentru sfaturi, conform datelor reieșite în urma unui studiu internațional realizat de Toluna Harris Interactive în 14 țări.

Vă invităm să urmăriți materialele jurnalistice produse de noi și pe:

VIDEOMEDICINA.ro | © europontis.com

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie (EUROPONTIS.com). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

EXCLUSIV: Cum a învins cancerul Ioana Cristea, după 100 de cure de citostatice și 10 ani de bătălie

O persoană din cinci din lumea întreagă se confruntă cu un tip de cancer de-a …