Prof. dr. Urban Alehagen, om de știință și cardiolog interesat de coenzima Q10 și seleniu, revine în România. Află ce noutăți prezintă

Prof. dr. Urban Alehagen, renumit cardiolog în Suedia și în Norvegia, om de știință implicat în studierea seleniului și a coenzimei Q 10 și a efectelor acestora asupra stresului oxidativ, dar și asupra inflamației, medic specialist în medicină internă și odontologie, profesor la Universitatea din Linkoping, a arătat prin munca sa de cercetare că suplimentarea cu seleniu și coenzima Q10 duce la reducerea semnificativă a mortalității cardiovasculare la suedezii în vârstă, chiar și cu 10 ani. Despre rezultatele studiului său, dar și despre noutățile pe care le-a mai descoperit de la ultima sa vizită în România, prof. dr. Urban Alehagen va vorbi în cadrul a două evenimente ce vor fi organizate de compania Pharma Nord în țara noastră, în perioada 3-4 aprilie 2024.

Riscul de mortalitate cardiovasculară poate fi redus cu 10 ani după suplimentarea timp de 4 ani cu seleniu și coenzima Q10, este concluzia studiului Kisel-10, condus și publicat de prof.dr. Urban Alehagen.

20 de substudii au decurs din munca de cercetare fenomenală a cardiologului suedez.

,,Am demonstrat că am putea încetini procesul de îmbătrânire la cei care au un conținut scăzut de seleniu și coenzima Q10. Trăind în Europa, știm că suntem cu toții săraci în seleniu, fiind mai în vârstă de 20 de ani știm că producția în interiorul inimii este încetinită a coenzimei Q10, așa că dacă avem mai mult de 20 de ani, cred că suntem înțelepți dacă luăm apoi seleniu și coenzima Q10 pentru a ajusta dezechilibrul într-un echilibru”, a explicat în exclusivitate în cadrul unui serial pentru videomedicina.ro prof. dr. Urban Alehagen, profesor la Universitatea din Linköping.

Cum poate știința să încetinească procesul de îmbătrânire va explica reputatul profesor pe 3 aprilie la București și pe 4 aprilie la Constanța în cadrul a două sesiuni științifice, creditate cu puncte EFC, EMC și OAMGMAMR.

Timp de un deceniu, omul de știință a urmărit evoluția unui grup de participanţi vârstnici cărora li s-au administrat suplimente cu seleniu şi coenzima Q10. Potrivit studiului Kisel-10, au primit 443 de participanți suedezi, cu vârste cuprinse între 70 și 87 de ani, fie un placebo, fie 200 mg de BioActive Q10 Gold și 200 mcg de Bio-Seleniu, în fiecare zi, timp de patru ani. Ulterior, s-au observat diferențe semnificative între cele două grupuri în ceea ce privește markerii importanți de sănătate, inclusiv reducerea semnificativă a mortalităţii cardiovasculare. Cardiologul suedez a precizat că acțiunea de protecție nu s-a limitat la perioada de intervenție, ci a persistat în timpul perioadei de urmărire.

,,Știm că seleniul are o mulțime de efecte pe lungă durată, de exemplu, este folosit în clinicile de fertilitate. Știm că seleniul are și efecte pozitive pentru creșterea funcțiilor cognitive, știm că seleniul are efecte pozitive și pentru infecția sau disfuncțiile prostatei, în timp ce are și efecte pozitive în ceea ce privește depresia. Deci da, cu siguranță există și alte domenii în care am putea obține efecte constante utilizându-l”, a precizat prof. dr. Urban Alehagen.

Detalii legate de accesul la conferințele: Cum poate știința să încetinească procesul de îmbătrânire? organizate de Pharma Nord găsiți aici, iar serialul video cu renumitul cercetător îl puteți urmări accesând linkurile de mai jos.

Vă invităm să urmăriți materialele jurnalistice produse de noi și pe:

Website: https://videomedicina.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/videomedicina
YouTube: https://www.youtube.com/@videomedicina
Instagram:https://www.instagram.com/videomedicina.ro/
Twitter: https://twitter.com/videomedicina

© europontis.com | videomedicina.ro

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie în care este asociat (EUROPONTIS.COM SRL). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Pharma Nord, 20 de ani în România. Lucian Blaga, dir. gen:  ,,Am devenit un simbol al calității. Ne pregătim să lansăm produse pentru vegani”

Pharma Nord este unul dintre cei mai mari producători de suplimente alimentare şi remedii naturale …