Top 3 motive pentru care oamenii aleg homeopatia

În prezent, peste 400.000 de profesioniști din domeniul sănătății folosesc homeopatia și peste 300 de milioane de pacienți beneficiază de această practică medicală populară și recunoscută în întreaga lume. Institutul de sondaje de opinie Toluna Harris Interactive a dat publicității cele mai noi rezultate ale studiilor recente despre utilizarea homeopatiei, efectuate în rândul pacienților din 14 țări și a scos la iveală care sunt primele 3 motive pentru care oamenii aleg homeopatia.

Peste 14.000 de oameni din 14 țări de pe mapamond printre care și România au mărturisit care sunt motivele principale pentru care au apelat la homeopatie:

  1. Pentru a trata un copil
  2. Pentru a trata o boală cronică precum alergii, eczeme, sinuzită
  3. În urma unui tratament ineficient.

,,Homeopatia poate fi recomandată la orice vârstă!”, este opinia Dr. Raluca Ghionaru, medic primar medicină de familie cu competență în homeopatie.

,,În cazul copiilor, cel mai frecvent homeopatia este folosită de părinți pentru ameliorarea colicilor sau erupției dentare. În cazul adulților, homeopatia acoperă o gamă mai largă de afecțiuni: digestive, traumatisme minore, ameliorarea afecțiunilor urogenitale, dar și episoade intercurente de infecții virale respiratorii”, susține dr. Raluca Ghionaru.

92% dintre români consideră că homeopatia ar trebui să fie recomandată la fel sau mai des de către profesioniștii din domeniul sănătății, potrivit studiului Harris Interactive din martie 2023.

,,Dacă ne referim la patologia generală și în special la vârstele foarte mici, la vârsta de nou-născut, atunci când e nevoie de tratament există foarte puține metode terapeutice alopate care sunt permise la vârsta respectivă, și atunci homeopatia ne este de un real ajutor. Există numeroase situații în care putem folosi tratament homeopat. Că sunt colici, că este erupție dentară, că sunt mici tulburări de somn ale sugarului sau copilului mic, homeopatia  ne este la îndemână”, a afirmat dr. Raluca Ghionaru. Medicul de familie a precizat că uneori se potrivește tratamentul alopat, alteori nu. Uneori riscurile tratamentului alopat sunt mai mari decât beneficiile.

,,Uneori este exprimată ferm dorința pacientului de a primi un tratament care să aibă cât mai puține reacții adverse sau care să fie un tratament pe care să-l poată lua pe termen lung, fără riscuri. Aici homeopatia este foarte potrivită pentru că îndeplinește aceste condiții. E un tratament care este grevat de foarte puține riscuri. Poate fi administrat pe perioadă foarte lungă. Se potrivește tuturor categoriilor de vârstă. Are puține contraindicații”, a spus medicul care deține competență în homeopatie.

Vezi si:

Homeopatia are soluții pentru toate vârstele și anotimpurile

Noi date privind percepția românilor despre homeopatie din studiul ROMÂNII ȘI HOMEOPATIA

Homeopatia pe mapamond: 6 din 10 persoane au apelat la homeopatie pe parcursul vieții. Ce țări sunt în top

👁‍🗨 Urmărește-ne și pe:

🌐 Site – https://videomedicina.ro/
👍 Facebookhttps://www.facebook.com/videomedicina
📷 Instagram – https://www.instagram.com/videomedicina.ro/
@  Twitter – https://twitter.com/videomedicina

📧 Contactează-ne pe e-mail: contact@videomedicina.ro

Despre VIDEOMEDICINA.ro

VIDEOMEDICINA.ro - proiect educațional pentru publicul larg în care se face educație pentru sănătate

Vezi și:

Prima refugiată din Ucraina care a cerut echivalarea studiilor în România, o farmacistă care lucrează la Salvați Copiii

De la declanșarea crizei din Ucraina și până în prezent, organizația Salvați Copiii România a …