Alunițele și petele pe piele pot fi investigate. Dermatoscopii gratuite pe plajă la Mamaia

Ioana Cristea, președintele fondator al Asociației OncoPacienților PHOENIX
Ioana Cristea, președintele fondator al Asociației OncoPacienților PHOENIX

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că anual sunt depistate peste 300.000 de cazuri noi de melanom, unul dintre cele mai agresive cancere de piele. ,,Acest tip de cancer este printre cele mai întâlnite și grave la nivel global. Se estimează că, dacă nu se iau măsuri imediate, în Europa cancerul de piele va afecta aproximativ 40% din populație până în anul 2040”, semnalează Ioana Cristea, președintele fondator al Asociației OncoPacienților PHOENIX, care a demarat sesiunile campaniei de prevenire a cancerelor de piele ,,Soare fără pete”.

Aflată la cea de-a VIII-a ediție, campania ,,Soare fără pete” se desfășoară în perioada 4-8 iulie în stațiunea Mamaia de pe litoralul Mării Negre.

,,Vă așteptăm la Beach-barul de pe plaja Hotelului Tomis din Mamaia și vă invităm la controlul dermatoscopic gratuit, care va fi efectuat de medici în cadrul campaniei ,,Soare fără pete”, a declarat pentru videomedicina.ro Ioana Cristea, președintele fondator al Asociației OncoPacienților PHOENIX.

Turiștii aflați în vacanță la mare, dar și localnicii pot beneficia de dermatoscopii gratuite, de consultații din partea medicilor dermatologi voluntari în campania ,,Soare fără pete”, de sfaturi din partea specialiștilor, dar și de încurajări din partea membrilor Asociației Oncopacienților PHOENIX, unii dintre ei supraviețuitori de cancer.

,,Ne dorim să subliniem importanța protecției solare și a controalelor dermatologice regulate în cancerul de piele. Ne dorim schimbarea mentalității referitoare la protecția solară, dar și conștientizarea importanței prevenirii cancerului de piele, precum și schimbarea stilului de viață. Este bine să evitați soarele în timpul prânzului. Este bine să urmăriți campanii, așa cum este cea derulată de asociația OncoPHOENIX astfel încât să faceți cât mai des posibil controalele acestea pentru sănătatea pielii. Puteți îmbina utilul cu plăcutul. Este și foarte ușor, fiindcă nu se compară cu o programare la medic care înseamnă timp și bani. Ești pe plajă, poți face investigația și în cazul în care este ceva, poți de timpuriu aprofunda investigațiile, poți beneficia de tratament și spera la vindecare”, a precizat Ioana Cristea.

Depistat timpuriu, cancerul de piele se poate trata, în multe cazuri chiar vindeca. În cazul diagnosticului precoce, supraviețuirea este foarte bună de până la 98%, însă melanomul depistat tardiv scade drastic rata de supraviețuire, putând ajunge la 5 ani la 27%.

Videomedicina.ro va realiza un serial video despre campania ,,Soare fără pete!”, cu sprijinul Asociației OncoPacienților PHOENIX în care veți afla mai multe despre cancerele de piele, despre felul în care pot fi prevenite și ce puteți face pentru a vă menține pielea sănătoasă.

 

 

Vezi și: Ioana Cristea, președinte fondator Asociația OncoPacienților PHOENIX: ,,Campania Soare fără pete salvează vieți!”

👁‍🗨 Urmărește-ne și pe:

🌐 Site – https://videomedicina.ro/\
👍 Facebook – https://www.facebook.com/videomedicina
📷 Instagram – https://www.instagram.com/videomedicina.ro/
 Twitter – https://twitter.com/videomedicina

📧 Contactează-ne pe e-mail: contact[at]videomedicina.ro

© europontis.com | videomedicina.ro

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie în care este asociat (EUROPONTIS.COM SRL). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Dr. Anca Sîrbu, Director CNSCBT despre infecția cu West Nile în România

Dr. Anca Sîrbu, Director CNSCBT despre infecția cu West Nile în România: În următorii ani vom înregistra cazuri în toate județele țării. Zonele din sud-estul țării vor rămâne cele mai afectate”

Românii nu au prea multe informații despre virusul West Nile, spun medicii și pacienții care …