EXCLUSIV: Marius Crainic despre Kickboxing – O soluție pentru probleme de postură, coordonare și distonie neuromusculară

Marius Crainic, campion mondial la Jiu-Jitsu Brazilian, actualmente antrenor de sporturi de contact îi învață cu inima deschisă tot ce știe pe cei care vin la MC Gym Motion, ca să facă sport de performanță. Și dacă pentru adolescenții și tinerii sănătoși fiecare antrenament înseamnă o oportunitate de a progresa, de-a ajunge în competiții importante și de-a câștiga medalii, pentru cei bolnavi înseamnă practicarea unui stil de viață activ și sănătos, urmarea unei terapii prin sport. Marius Crainic și-a ajutat soția cu distonie musculară, pe Cătălina, să-și revină prin antrenamente de reabilitare fizică și acum derulează la MC Gym Motion din Timișoara programul Neuro Free, dedicat persoanelor afectate de distonie neuromusculară, boala Parkinson și scleroză multiplă.

Neuro Free este un program gratuit care include consiliere psihologică și reabilitare prin sport, în fiecare zi de vineri. Și nu puțini sunt cei care au încercat acest program. Peste 300 de ședințe au fost acordate gratuit până acum bolnavilor.

,,Este important ca în momentul în care o persoană vine să practice Kickboxing să cunoaștem un istoric medical, pentru că astfel putem regla intensitatea antrenamentului, putem recomanda sau nu anumite exerciții, ținând cont că e nevoie de o motricitate foarte bună în acest sport”, a precizat Marius Crainic, antrenor de sporturi de contact.

Potrivit acestuia, o persoană care are anumite probleme de postură, de coordonare poate să-și îmbunătățească aceste lipsuri.

,,Poate oricine să practice acest sport, contează intensitatea la care o practică, dar și persoane care au anumite probleme pot să-și îmbunătățească disfuncțiile anumitor membre sau ale posturii”, a subliniat sportivul.

Pacienții cu distonie neuromusculară pot cu ajutorul acestui sport să obțină o postură mult mai bună.

 ,,Nu cred că putem să-i vindecăm de problemele lor, dar încercând să lucrăm mușchi care sunt inactivi o perioadă lungă de timp, ei își recapătă tonusul și au funcționalitate mai bună, dar se vede de la un antrenament la altul o îmbunătățire. Fiind un sport foarte complex care implică multe mișcări, multe exerciții, avem de unde să selectăm pentru fiecare persoană în parte tipul de exerciții sau mișcări care ar avantaja-o să-și îmbunătățească postura, motricitatea, mobilitatea”, a explicat Marius Crainic, director sportiv MC GYM Motion și fondator al Clubului Sportiv Iguana Fight Team Timișoara

Bolnavii de Parkinson au reacționat foarte bine la antrenamentele de box

Vestea bună pe care o dă fostul campion mondial la Jiu-Jitsu Brazilian, actualmente antrenor este că o persoană cu probleme de postură, de coordonare poate să-și îmbunătățească aceste lipsuri practicând Kickboxing și că studiile arată că bolnavii de Parkinson au reacționat foarte bine la antrenamentele de box.

,,Nu există încă un studiu la pacienții cu distonie, dar poate pe viitor vom avea colaborare cu o universitate medicală care să poată certifica progresul celor care practică Kickboxing”, a afirmat Marius Crainic.

În ceea ce-o privește pe Cătălina, la antrenamentele cu soția sa a pus accentul la început pe exercițiile de fitness, bodybuilding, fiindcă a vrut să îi îmbunătățească calitatea mușchilor.

,,Mulți mușchi erau atrofiați din cauza faptului că i-a lipsit mișcarea foarte mult timp. Am început să lucrăm musculatura cu exerciții adaptate la posibilitățile ei de efort, iar pe parcurs am început să facem tot felul de exerciții de autoapărare, de kickboxing combinat cu Brazilian Jiu-Jitsu. Am încercat să iau din fiecare sport exercițiile care i se potrivesc și care ar ajuta-o”, a explicat antrenorul.

Pentru fiecare pacient care intră în Neuro Free, antrenorul creează un program personalizat, după ce îl evaluează din punct de vedere fizic, motric.

 ,,La început facem un minim de pregătire fizică pentru a se obișnui cu efortul, iar apoi este un program basic ca să-și îmbunătățească puțin postura, condiția fizică, să-și tonifice musculatura, pe parcurs încerc să adaptez pentru fiecare persoană în parte un set de exerciții, pentru că nu se manifestă la fel distonia și atunci trebuie să studiez, trebuie să mă gândesc, să mă consult și cu medicii și să iau o decizie în a alcătui programul de antrenament”, a explicat Marius Crainic.

Serialul video ,,Sportul, arma care luptă cu boala și cu mentalitățile” a fost realizat cu sprijinul MC Gym MotionIguana Fight Club și a Asociației Children’s Joy .

Urmăriți și primul episod EXCLUSIV – Marius Crainic, campion mondial și antrenor, despre Kickboxing: ,,Dezvoltă mobilitatea, motricitatea și creierul”

👁‍🗨 Urmărește-ne și pe:

🌐 Site – https://videomedicina.ro/\
👍 Facebook – https://www.facebook.com/videomedicina
📷 Instagram – https://www.instagram.com/videomedicina.ro/
 Twitter – https://twitter.com/videomedicina

📧 Contactează-ne pe e-mail: contact[at]videomedicina.ro

© europontis.com | videomedicina.ro

 

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie în care este asociat (EUROPONTIS.COM SRL). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Dr. Anca Sîrbu, Director CNSCBT despre infecția cu West Nile în România

Dr. Anca Sîrbu, Director CNSCBT despre infecția cu West Nile în România: În următorii ani vom înregistra cazuri în toate județele țării. Zonele din sud-estul țării vor rămâne cele mai afectate”

Românii nu au prea multe informații despre virusul West Nile, spun medicii și pacienții care …