Află despre testele genetice în cancerul de sân – webinar live organizat de Asociația OncoPacienților PHOENIX

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer la nivel global. În fiecare an aproximativ 2,3 milioane de cazuri noi sunt diagnosticate cu această boală. Riscul genetic joacă un rol crucial în dezvoltarea cancerului de sân, motiv pentru care  Asociația OncoPacienților PHOENIX organizează un webinar intitulat ,,Riscul genetic în cancerul de sân: Diagnosticare, consiliere, siguranță”.  Evenimentul va fi transmis live pe 26 septembrie 2024, începând cu ora 18 și va fi găzduit de  videomedicina.ro.

Un caz din opt de cancer survenit la ambele sexe este cancer mamar, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Un sfert din toate cazurile de cancer la femei este reprezentant de cancerul la sân. ,,Mulți dintre membrii și simpatizanții asociației noastre sunt pacienți care, din păcate, au în familie cazuri multiple de cancer la sân – mame, surori, fiice, bunici, mătuși care se confruntă cu aceeași boală. Prin diagnosticare timpurie și apoi consiliere și testare genetică, putem contribui la siguranța întregii familii și la reducerea riscului de cancer la sân și cancer genital. Este esențial să se facă testele genetice acolo unde cancerul e prezent în familie pentru a asigura o prevenție corectă și pentru a lua măsurile necesare cât mai devreme,” a subliniat Ioana Cristea, președintele fondator al Asociației OncoPacienților Phoenix.

„Evenimentul ‘Riscul genetic în cancerul de sân: Diagnosticare, consiliere, siguranță’ va aduce laolaltă atât specialiști de renume din domeniul oncologiei și geneticii medicale, cât și pacienți care își vor împărtăși propriile experiențe. Este o ocazie importantă pentru public să afle informații utile direct de la experți și să asculte poveștile de viață ale celor care s-au confruntat cu această boală. De asemenea, persoanele care urmăresc live evenimentul vor avea posibilitatea să adreseze întrebări în timp real, beneficiind de consiliere și răspunsuri din partea invitaților.

Speakerii webinarului sunt:

🔹 Prof. dr. Diana Loreta Păun – Consilier prezidențial
🔹 Dr. Dragoș Median – Medic primar oncologie medicală
🔹 Dr. Florina Nedelea – Medic primar genetică medicală
🔹 Dr. Mihaela Sebeni – Medic primar radiolog
🔹 Anca Victorița Mihail – Pacientă cu cancer de sân
🔹 Ioana Cristea – Președinte Fondator Asociația OncoPacienților PHOENIX

„Evenimentul Riscul genetic în cancerul de sân: Diagnosticare, consiliere, siguranță reprezintă o oportunitate unică de a învăța direct de la experți în domeniu despre importanța diagnosticării precoce și a consilierii genetice. Prin participarea la acest webinar, familiile afectate pot înțelege mai bine măsurile de prevenție și tratament disponibile. Împreună, putem învinge această boală prin cunoaștere și acțiune rapidă, prin testare genetică atunci când medicii ne recomandă acest lucru,” a declarat Ioana Cristea.

Webinarul va fi transmis live pe Facebook și YouTube și va fi moderat de Alexandra Mănăilă, jurnalist videomedicina.ro.

👉 Linkul evenimentului: https://fb.me/e/9ZMHviDVk

Evenimentul face parte din campania de prevenire a cancerului de sân, Zilele Roz, ediția a XI-a

Vă invităm să vizitați pagina Asociatia OncoPacientilor PHOENIX

👁‍🗨 Urmărește-ne și pe:

🌐 Site – https://videomedicina.ro/\
👍 Facebook – https://www.facebook.com/videomedicina
📷 Instagram – https://www.instagram.com/videomedicina.ro/
 Twitter – https://twitter.com/videomedicina

📧 Contactează-ne pe e-mail: contact[at]videomedicina.ro

© europontis.com | videomedicina.ro

 

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie în care este asociat (EUROPONTIS.COM SRL). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Dr. Victoria Hălmagi

Dr. Victoria Hălmagi: ,,Fără a avea o școală de transfuzie în pas cu dezvoltarea științifică, actul transfuzional este cu riscuri”

Cu o experiență vastă de peste trei decenii ca medic de laborator clinic la Centrul …