EXCLUSIV: Locul prevenției în cadrul medicinei integrative

EXCLUSIVITATE

Apărută în urmă cu 5000 de ani, medicina tradițională chineză punea accent pe prevenție. Doctorii chinezi care practicau acest tip de medicină erau plătiți pentru persoanele care se aflau în grija lor și rămâneau sănătoase în urma măsurilor de prevenție luate. ,,Medicina integrativă are două coordonate și prima coordonată este prevenția. Din păcate, în ceea ce privește  prevenția în România, în zilele noastre, este săracă, ca să nu spun că lipsește”, a declarat într-un nou episod al serialului video Medicina integrativă prof. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă și specialist reumatologie cu supraspecializare în toxicologie, fondator al clinicii AKESO.

Fundamentul medicinei integrative este prevenția, consideră prof. univ. dr. Carolina Negrei, cadru didactic la UMF Carol Davila București, Facultatea de Farmacie.

,,În momentul în care aducem toate informațiile necesare, aducem toată susținerea necesară în cazul unei persoane pentru că nu este bolnavă, ci în cazul unei persoane sănătoase. Vom avea în fața noastră o persoană care fie nu se va îmbolnăvi în cel mai fericit caz ceea ce ne dorim, fie dacă se poate îmbolnăvi, să zicem că ajunge într-un stadiu incipient al acestei, al respectivei patologice, poate fi mai ușor tratată și uneori doar prin modificarea modalității de trai a persoanei respective. Medicina integrativă este răspunzătoare pentru inducerea noțiunii de prevenție pentru fiecare persoană în parte”, e de părere fondatoarea clinicii AKESO.

Există o vorbă printre pacienți că atunci când cineva se duce la medic cu siguranță va fi diagnosticat cu ceva, i se va găsi o boală de care suferă. Medicul susține că acesta este un plus sau uneori un minus al tehnologiei.

,,Avem la dispoziție atât de multe testări, atât de multe aparate de performante, categoric vom găsi ceva fiecărei persoane în parte. Însă tocmai atunci când găsim ceva, poate este doar în stadiul de predispoziție și nicidecum de boală. Și acea predispoziție prin modificarea mediului, prin modificarea alimentației nu se va exprima niciodată sau nu se va reflecta ulterior într-o patologie”, a precizat prof. dr. Carolina Negrei, protagonista serialului Medicina integrativă.

Urmăriți și celelalte episoade publicate pe videomedicina.ro:

Realizator: Alexandra Mănăilă

Montaj video: Catinca Bejenaru

👁‍🗨 Urmărește-ne și pe:

🌐 Site – https://videomedicina.ro/\
👍 Facebook – https://www.facebook.com/videomedicina
📷 Instagram – https://www.instagram.com/videomedicina.ro/
 Twitter – https://twitter.com/videomedicina

📧 Contactează-ne pe e-mail: contact[at]videomedicina.ro

© europontis.com | videomedicina.ro

 

 

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 7 ani este freelancer dar și asociat în EUROPONTIS.com SRL. Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Vitamina Soarelui: Medici și farmaciști despre nivelul optim de vitamina D

Vitamina D este esențială pentru sănătate, dar adesea este deficitară la majoritatea oamenilor La nivel …

videomedicina.ro
Prezentare generală a confidențialității

Acest website utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile sunt stocate în browserul Dvs. și efectuează funcții precum recunoașterea Dvs. atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând astfel echipa noastră să înțeleagă ce secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și mai utile.

Puteți ajusta toate setările cookie-ului prin navigarea filelor din partea stângă.