Apărută în urmă cu 5000 de ani, medicina tradițională chineză punea accent pe prevenție. Doctorii chinezi care practicau acest tip de medicină erau plătiți pentru persoanele care se aflau în grija lor și rămâneau sănătoase în urma măsurilor de prevenție luate. ,,Medicina integrativă are două coordonate și prima coordonată este prevenția. Din păcate, în ceea ce privește prevenția în România, în zilele noastre, este săracă, ca să nu spun că lipsește”, a declarat într-un nou episod al serialului video Medicina integrativă prof. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă și specialist reumatologie cu supraspecializare în toxicologie, fondator al clinicii AKESO.
Fundamentul medicinei integrative este prevenția, consideră prof. univ. dr. Carolina Negrei, cadru didactic la UMF Carol Davila București, Facultatea de Farmacie.
,,În momentul în care aducem toate informațiile necesare, aducem toată susținerea necesară în cazul unei persoane pentru că nu este bolnavă, ci în cazul unei persoane sănătoase. Vom avea în fața noastră o persoană care fie nu se va îmbolnăvi în cel mai fericit caz ceea ce ne dorim, fie dacă se poate îmbolnăvi, să zicem că ajunge într-un stadiu incipient al acestei, al respectivei patologice, poate fi mai ușor tratată și uneori doar prin modificarea modalității de trai a persoanei respective. Medicina integrativă este răspunzătoare pentru inducerea noțiunii de prevenție pentru fiecare persoană în parte”, e de părere fondatoarea clinicii AKESO.
Există o vorbă printre pacienți că atunci când cineva se duce la medic cu siguranță va fi diagnosticat cu ceva, i se va găsi o boală de care suferă. Medicul susține că acesta este un plus sau uneori un minus al tehnologiei.
,,Avem la dispoziție atât de multe testări, atât de multe aparate de performante, categoric vom găsi ceva fiecărei persoane în parte. Însă tocmai atunci când găsim ceva, poate este doar în stadiul de predispoziție și nicidecum de boală. Și acea predispoziție prin modificarea mediului, prin modificarea alimentației nu se va exprima niciodată sau nu se va reflecta ulterior într-o patologie”, a precizat prof. dr. Carolina Negrei, protagonista serialului Medicina integrativă.
Urmăriți și celelalte episoade publicate pe videomedicina.ro:
- EXCLUSIV: Ce este medicina integrativă? Conf. univ. dr. Carolina Negrei explică pe înțelesul tuturor
- EXCLUSIV: Tipuri de servicii medicale incluse în medicina integrativă. Află de ce pot beneficia pacienții cu cancer
- EXCLUSIV: Cui se adresează medicina integrativă?
- EXCLUSIV: De ce avem nevoie de medicina integrativă?
Realizator: Alexandra Mănăilă
Montaj video: Catinca Bejenaru
Urmărește-ne și pe:
Site – https://videomedicina.ro/\
Facebook – https://www.facebook.com/videomedicina
Instagram – https://www.instagram.com/videomedicina.ro/
@ Twitter – https://twitter.com/videomedicina
Contactează-ne pe e-mail: contact[at]videomedicina.ro
© europontis.com | videomedicina.ro