Virusul West Nile – Un pericol real: Cum ne putem proteja? Completează chestionarul și ajută la lupta împotriva răspândirii infecției!

„Virusul West Nile – Un pericol real: Cum ne putem proteja? Completează chestionarul și ajută la lupta împotriva răspândirii infecției!”

Completează chestionarul!

În contextul în care 19 țări din Europa, inclusiv România, au raportat cazuri de infecție cu virusul West Nile de la începutul anului și până la 16 octombrie 2024, implicarea comunității este esențială pentru o mai bună înțelegere și combatere a acestei boli. Potrivit unui raport al Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), țări precum Grecia, Italia, Ungaria și Spania se numără printre cele afectate, în timp ce în România, infecția a provocat deja patru decese.

În România, până pe 5 septembrie, 47 de cazuri au fost confirmate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Infecția este transmisă de țânțari, care, din cauza schimbărilor climatice, sunt încă activi în luna octombrie, crescând riscul de răspândire.

Pentru a dezvolta materiale de informare și prevenție mai eficiente, vă invităm să completați un chestionar despre infecția cu virusul West Nile. Răspunsurile voastre vor contribui la o mai bună înțelegere a modului în care această boală afectează comunitatea și cum poate fi limitată răspândirea. Datele sunt anonimizate, nu sunt colectate adrese de e-mail.

Vă rugăm să participați și să ajutați la combaterea infecției cu West Nile! Împreună putem combate dezinformarea și ne putem proteja mai bine.

Distribuie acest mesaj și ajută-ne să creăm o conversație reală, bazată pe fapte și experiențe!

📝 Accesează și completează chestionarul aici:  https://forms.gle/Sbnjhw9Pd36JukMZ6

Serialul multimedia ,,West Nile în România: Impactul schimbărilor climatice și măsurile de prevenire împotriva infecției” este realizat de europontis.com pentru videomedicina.ro și susținut de SCIENCE+, o rețea în domeniul jurnalismului de sănătate și științific din Europa Centrală și de Est dezvoltată de Free Press for Eastern Europe (Cehia) și Free Press Unlimited.

Foto: evato.com

 

 

 

 

 

 

👁‍🗨 Urmărește-ne și pe:

🌐 Site – https://videomedicina.ro/\
👍 Facebook – https://www.facebook.com/videomedicina
📷 Instagram – https://www.instagram.com/videomedicina.ro/
 Twitter – https://twitter.com/videomedicina

© europontis.com | videomedicina.ro

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie în care este asociat (EUROPONTIS.COM SRL). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Aurelian Pintiliescu, biolog

Biologul Aurelian Pintiliescu despre lupta cu țânțarii și West Nile: ,,Tratamentele de dezinsecție ar trebui să vină în completarea măsurilor de prevenție. La noi, din păcate, se întâmplă invers”

În lume trăiesc peste 3.500 de specii de țânțari, iar unele dintre ele răspândesc virusul …