Ioana Cristea, președintele Asociației OncoPacienților Phoenix, mesaj pentru românii cu cancerul urotelial: ,,Cei care au fost mai pozitivi au învins mult mai ușor cancerul”

Ioana Cristea, președinte fondator Asociația OncoPacienților Phoenix
Ioana Cristea, președinte fondator Asociația OncoPacienților Phoenix

Un caz de carcinom urotelial din 5 cazuri depistate în țara noastră este diagnosticat la femei. Ioana Cristea, președintele fonator al Asociației OncoPacienților Phoenix face mai multe campanii de informare privind diverse tipuri de cancere, în special pe cancerul de sân atât de frecvent în rândul femeilor, dar nu numai, și pentru că nu este foarte bine cunoscut în rândul publicului larg carcinomul urotelial, și-a propus prin intermediul asociației să aducă în atenția românilor acest tip de cancer. Un prim pas la făcut la dezbaterea ,,Cancerul Urotelial: Povești despre speranță și vindecare”, organizată de Asociația OncoPacienților Phoenix în parteneriat cu Videomedicina.ro, unde Ioana Cristea i-a îndemnat pe românii cu cancer urotelial să gândească pozitiv și să spere că vor învinge boala.

,,Chiar dacă noi avem campanii pe alte tipuri de cancer, ni s-au adresat și acești pacienți din sfera uro-renală, tocmai din cauza faptului că nu este cunoscut și pentru că doresc mai mult să relaționeze cu pacienți cu același tip de cancer. Noi îi îndrumăm să se ducă imediat la medici renumiți pentru tratarea acestor cancere și chiar ne gândim pe viitor să facem o campanie în acest sens, așa cum facem Zilele Roz pentru conștientizarea cancerului mamar, Soare Fără Pete pentru cancerul de piele. Prin astfel de evenimente, cum este această dezbatere vrem să aducem mai multă informare și în acest fel, sigur, se salvează foarte multe vieți”, a precizat Ioana Cristea, președintele fondator al Asociației OncoPacienților Phoenix, ea însăși învingătoare în lupta cu cancerul.

Ioana Cristea a participat la dezbatere împreună cu un pacient din Râmnicu Sărat, pe nume Costică Roșu, care și-a spus povestea pentru prima oară în viață în fața camerelor de filmat. Bărbatul suferă de cancer urotelial și îi îndeamnă pe românii care au același simptome pe care le-a avut el să meargă la urolog.

,,Nu am așteptat prea mult și m-am dus la medic, dovadă că nu este extins cancerul urotelial. La primele simptome, cum ar fi urinări frecvente, usturimi îi îndemn pe cei care au simptome cum am avut eu să meargă la medicul urolog și medicul decide ce e acolo. Din momentul în care urinările frecvente m-au deranjat în două săptămâni am fost la medic”, a spus Costică Roșu.

Ioana Cristea: ,,Nu disperați, gândiți pozitiv!”

Ioana Cristea îi sfătuiește pe români atât din experiența personală, având la activ peste 100 de cure de citostatice și 10 ani de bătălie cu multiple cancere, cât și ca președinte al asociației, să nu dispere, ci să gândească pozitiv.

,,Gândirea negativă nu face decât să tensioneze corpul și să intre în depresie. Chiar și tratamentul se administrează altfel, într-o stare de tensiune. Să creadă că vor învinge. Eu sunt una din persoanele care am învins și nu odată, și nu sunt singura, majoritatea membrilor asociației au fost pozitivi. Cei care au fost mai pozitivi au învins mult mai ușor cancerul. Îi îndemn să facă la fel, să ia atitudine și astfel o să învingem”, a concluzionat Ioana Cristea.

Urmărește și:

Află mai multe despre cancerul urotelial: O dezbatere live între medici și pacienți despre speranță și vindecare

Dr. Daniela Zob, despre simptomele timpurii în cancerul urotelial: ,,Când se sperie omul și se duce la doctor? Când îl doare și când sângerează”

Cancerul urotelial- Povestea lui Costică Roșu: ,,Nu am așteptat prea mult și m-am dus la medic, dovadă că nu s-a extins cancerul”

EXCLUSIV: Cum a învins cancerul Ioana Cristea, după 100 de cure de citostatice și 10 ani de bătălie

👁‍🗨 Urmărește-ne și pe:

🌐 Site – https://videomedicina.ro/\
👍 Facebook – https://www.facebook.com/videomedicina
📷 Instagram – https://www.instagram.com/videomedicina.ro/
 Twitter – https://twitter.com/videomedicina

© europontis.com | videomedicina.ro

 

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie în care este asociat (EUROPONTIS.COM SRL). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Aurelian Pintiliescu, biolog

Biologul Aurelian Pintiliescu despre lupta cu țânțarii și West Nile: ,,Tratamentele de dezinsecție ar trebui să vină în completarea măsurilor de prevenție. La noi, din păcate, se întâmplă invers”

În lume trăiesc peste 3.500 de specii de țânțari, iar unele dintre ele răspândesc virusul …