La o simplă căutare pe Google vom găsi suficient de multe clinici de medicină integrativă, în special în străinătate. Există și în România astfel de clinici, AKESO este una dintre ele, motiv pentru care am discutat cu prof. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă, specialist reumatologie cu supraspecializare în toxicologie, cadru didactic la Facultatea de Farmacie a UMF Carol Davila București și fondator al clinicii AKESO, despre modul în care putem găsi un medic de medicină integrativă, dar și despre beneficiile acestui tip de medicină.
De-a lungul serialului video ,,Medicina integrativă”, publicat în exclusivitate la videomedicina.ro, prof. univ. dr. Carolina Negrei a vorbit despre medicina integrativă și abordarea holistică.
,,Plecând de la noțiunea generală de medicină integrativă, vorbim despre medici. Noi toți facem medicină integrativă, indiferent de specialitate, chiar dacă nu într-o formă organizată. Când pacientul pleacă din cabinet, dincolo de tratamentul pe care vom recomanda și consulturi complementare, vom sugera pacientului nostru acele locuri în care avem colegi pe care îi cunoaștem, știm cum decurge actul medical și într-o anumită formă pacientul nostru are parte în fiecare zi de o medicină integrativă”, a explicat în acest episod al serialului video prof. univ. dr. Carolina Negrei.
Dacă în străinătate, medicina integrativă este recunoscută și reprezintă fundamentul clinicii, în România ,,ar trebui să mai așteptăm câțiva ani, astfel încât să avem în fața noastră niște clinici bine susținute, cu mai multe specialități sau cel puțin cu specialități interconectate și echipe multidisciplinare, astfel încât să numim o clinică recunoscută la nivel de România în ceea ce privește medicina integrativă”, potrivit prof. Carolina Negrei, care mărturisește că medicii recomandă ceea ce știu prin prisma rezultatelor avute.
Dacă sunteți în căutarea unui medic de medicină integrativă în țara noastră sau a unei clinici de acest gen este important să apelați la surse de informare serioase, de încredere și avizate, să vă îndreptați spre clinici recunoscute și medici cu expertiză în domeniu. Contează certificările, experiența, recunoașterea profesională a medicilor, dar e important să căutați și referințe și să aflați și experiențele altor pacienți. Pe lângă importanța colaborării între specialiști, mai contează și accentul pus pe pacient de către personalul medical din clinica respectivă.
,,Mi-am dorit ca pacienții care vor intra în clinica AKESO să aibă parte de medicul de altădată care stătea de vorbă, atât cu părinții, cu ei, cât și cu nepoții. Ca timp alocat fiecărui pacient, clinica AKESO e diferită față de celelalte clinici. Vorbim despre un prim consult care are durată de o oră. Înseamnă mult, în condițiile în care știm care este timpul petrecut în fața pacientului în celelalte clinici. Noi vrem să le oferim posibilitatea atât pacientului, cât și medicului să creeze o legătură, pe de o parte, iar pe de alta să poată afla toate informațiile necesare în vederea creionării unui diagnostic sau, mai bine zis, în vederea creionării managementului terapeutic”, a afirmat prof. univ. dr. Carolina Negrei.
Medicina integrativă are numeroase avantaje, deoarece combină tratamentele convenționale cu terapii complementare, punând accent pe tratarea întregii persoane, nu doar a bolii. În plus, tratează pacientul ca un întreg (corp, minte și spirit), nu doar simptomele bolii. Fiecare plan de tratament este adaptat nevoilor individuale ale pacientului, iar medicii țin cont de istoricul medical, stilul de viață, obiceiurile și preferințele pacientului.
Urmăriți și celelalte episoade ale serialului ,,Medicina integrativă”:
- EXCLUSIV: De ce avem nevoie de medicina integrativă?
- EXCLUSIV: Ce este medicina integrativă? Conf. univ. dr. Carolina Negrei explică pe înțelesul tuturor
- EXCLUSIV: Locul prevenției în cadrul medicinei integrative
- EXCLUSIV: Tipuri de servicii medicale incluse în medicina integrativă. Află de ce pot beneficia pacienții cu cancer
- EXCLUSIV: Cui se adresează medicina integrativă?
Realizator: Alexandra Mănăilă / Montaj video: Catinca Bejenaru
Urmărește-ne și pe:
Site – https://videomedicina.ro/\W
Facebook – https://www.facebook.com/videomedicina
Instagram – https://www.instagram.com/videomedicina.ro/
@ Twitter – https://twitter.com/videomedicina
Contactează-ne pe e-mail: contact[at]videomedicina.ro
© europontis.com | videomedicina.ro