Multă vreme, hipertensiunea arterială a fost considerată o afecțiune a vârstnicului, fiind percepută de pacienți chiar drept un semn al îmbătrânirii, foarte greu de acceptat de mulți dintre aceștia. Cui ar trebuie să îi fie teamă de hipertensiunea arterială, în condițiile în care în fiecare an peste 30.000 de decese …
Citiți mai mult »Gripa și vaccinarea antigripală în pandemia de COVID-19
În 2020, virusul gripal nu a circulat foarte mult pentru că a existat un alt virus dominant și anume SARS-COV-2, vinovat de peste 230 milioane de îmbolnăviri de COVID-19 până acum. Măsurile de distanțare, purtarea măștilor și restricțiile de circulație impuse de COVID-19 au dus și la limitarea răspândirii virusului …
Citiți mai mult »Gripa și vaccinarea antigripală la adulții sănătoși
Gripa este considerată adesea de oameni drept o răceală mai puternică, ceea ce este incorect, fiindcă poate produce complicații foarte severe precum pneumonia și encefalita. ,,Adulții consideră că nu pot fi loviți de boală, fiindcă sunt sănătoși în principiu. Dar se întâmplă să te îmbolnăvești chiar dacă nu ai imunitatea …
Citiți mai mult »Gripa și vaccinarea antigripală la vârstnici
Gripa contribuie la deteriorarea gravă a sănătății seniorilor și distruge de multe ori capacitatea de refacere a acestora. 9 din 10 decese cauzate de gripă sunt la persoanele peste 65 de ani. ,,Gripa este o boală greu de tolerat. Este complicat pentru un adult să facă febră aproape 40 chiar …
Citiți mai mult »Gripa și vaccinarea antigripală la copii
Copiii nu doar că se află în categoria de risc privind gripa și complicațiile acesteia, dar și amplifică transmiterea gripei. Ei sunt principalii responsabili pentru transmiterea gripei acasă și în comunitate. Infecția gripală la copii crește indirect gradul de absenteism pentru părinți și frați, dar și incapacitatea de muncă a …
Citiți mai mult »Gripa și vaccinarea antigripală: gravide, mămici și viitoare mămici
Gripa la femeile însărcinate crește de 5 ori riscul de spitalizare cu infecții respiratorii severe. De fapt, gravidele sunt cea mai afectată categorie de populație de infecția gripală, având cele mai grave forme și cel mai mare procent de deces în România. Femeile însărcinate mor cel mai mult de gripă, …
Citiți mai mult »Cine poate face gripă: categorii aflate la risc
Gripa de sezon este o boală care afectează anual între 10 și 30% din populația Europei și determină sute de mii de spitalizări. În România, în sezonul gripal 2018-2019, un adult din 3 care s-a îmbolnăvit de gripă, a avut nevoie de spitalizare. Anul 2020 a adus însă mai puține …
Citiți mai mult »Homeopatie – glosar de termeni
Homeopatie – O metodă terapeutică care se bazează pe capacitatea organismului de a reacţiona specific la acţiunea unor medicamente (homeopatice) determinând astfel vindecarea sau reechilibrarea. Medicamentul homeopatic – Orice medicament obținut din substanțe numite sușe homeopate în acord cu un procedeu de fabricație homeopat descris de Farmacopeea Europeană sau, în …
Citiți mai mult »Sfaturi de vacanță: Trusa de urgență homeopată și remedii homeopate pentru afecțiuni sezoniere ale copiilor
Practicată de medici de peste 200 de ani, homeopatia este utilizată cu precădere pentru prevenirea sau tratarea afecțiunilor acute și cronice, fiind indicată deopotrivă copiilor și adulților, în special categoriilor fragile ale populației, care sunt supuse multor contraindicații, precum femeile gravide sau cele care alăptează, persoanele vârstnice. Nici cei …
Citiți mai mult »Mituri despre homeopatie și remedii homeopate cu dr. Laura Ion
Homeopatia este practicată în lumea întreagă de mai bine de 200 de ani. În prezent, mai mult de 400.000 de profesioniști din sistemul de sănătate și peste 300 de milioane de pacienți au apelat la homeopatie, potrivit Cărții Albe 2019, intitulată ,,Ce loc ocupă homeopatia în oferta de tratament”. Chiar …
Citiți mai mult »