Valeriana, Gelsemium și Ginsengul sunt trei exemple remarcabile de plante cu efecte benefice asupra sistemului nervos și a stării generale de bine. Află cele mai importante informații despre aceste plante medicinale de la prof. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar de medicină internă, specialist în reumatologie, expert în toxicologie și …
Citiți mai mult »Medicina integrativa
Podcast cu Prof. univ. dr. Carolina Negrei: Cum se transformă plantele medicinale în remedii naturale?
Într-o lume în care tot mai mulți oameni caută soluții naturale pentru sănătate, plantele medicinale devin din ce în ce mai apreciate. Cunoașterea plantelor ne oferă puterea de a ne îngriji sănătatea în mod natural și conștient. Videomedicina.ro vă invită la o incursiune fascinantă în lumea plantelor medicinale, evidențiind potențialul …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Prof. Univ. Dr. Carolina Negrei despre medicina integrativă și studiile științifice care-i susțin eficiența
După anii 1990 încoace, medicii de medicină integrativă au început să fie din ce în ce mai căutați, tocmai prin prisma faptului că s-a simțit lipsa abordării organismului ca întreg. În ultimul episod al serialului video dedicat medicinei integrative,prof. univ. dr. Carolina Negrei , medic primar de medicină internă și …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Medicina integrativă, un veritabil protocol anti-ageing
Îmbătrânirea este un proces fiziologic inevitabil, dar medicina integrativă poate contribui semnificativ la încetinirea acestui proces. Prof. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă, specialist în reumatologie, supraspecializată în toxicologie, dar și fondator al clinicii Akeso, explică modul în care acest tip de abordare poate deveni un veritabil protocol …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Cât costă medicina integrativă?
Într-o lume în care bolile cronice devin o povară tot mai mare atât pentru pacienți, cât și pentru sistemele de sănătate, prevenția rămâne cea mai eficientă și accesibilă soluție. Într-un dialog recent cu prof. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă, medic specialist reumatologie cu supraspecializare în toxicologie, cadru …
Citiți mai mult »Cum găsim un medic de medicină integrativă?
La o simplă căutare pe Google vom găsi suficient de multe clinici de medicină integrativă, în special în străinătate. Există și în România astfel de clinici, AKESO este una dintre ele, motiv pentru care am discutat cu prof. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă, specialist reumatologie cu supraspecializare …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Locul prevenției în cadrul medicinei integrative
Apărută în urmă cu 5000 de ani, medicina tradițională chineză punea accent pe prevenție. Doctorii chinezi care practicau acest tip de medicină erau plătiți pentru persoanele care se aflau în grija lor și rămâneau sănătoase în urma măsurilor de prevenție luate. ,,Medicina integrativă are două coordonate și prima coordonată este …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Tipuri de servicii medicale incluse în medicina integrativă. Află de ce pot beneficia pacienții cu cancer
Medicina complementară și alternativă (CAM) este folosită de aproximativ 38% dintre adulți și 12% dintre copii, în S.U.A. Există metode precum acupunctura sau yoga folosite și în medicina convențională. Cert este că medicina integrativă nici nu respinge medicina convențională, dar nici nu acceptă orbește terapiile alternative. Caută intervenții eficiente care …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Cui se adresează medicina integrativă?
Medicina integrativă tratează persoana, nu doar simptomul sau boala pe care o are aceasta. Ia în considerare toți factorii care influențează sănătatea: biologici, comportamentali, psihosociali și de mediu. ,,Când vorbim despre medicină integrativă, vorbim despre noi toți, pentru că orice om își dorește în primul rând să-și păstreze sănătatea, iar …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: De ce avem nevoie de medicina integrativă?
Medicina integrativă se concentrează pe individ ca pe persoană în întregul său și nu doar pe boala sa ori pe organul său bolnav. În timp ce medicul încearcă să înțeleagă cauza de bază a simptomelor, acesta analizează și mintea, corpul și spiritul persoanei din fața sa. Medicina integrativă folosește o …
Citiți mai mult »Top 3 motive pentru care oamenii aleg homeopatia
În prezent, peste 400.000 de profesioniști din domeniul sănătății folosesc homeopatia și peste 300 de milioane de pacienți beneficiază de această practică medicală populară și recunoscută în întreaga lume. Institutul de sondaje de opinie Toluna Harris Interactive a dat publicității cele mai noi rezultate ale studiilor recente despre utilizarea homeopatiei, …
Citiți mai mult »Dr. Ciprian Ene: Deficitul de seleniu este foarte frecvent subdiagnosticat!
Deficitul de seleniu din organism, prezența metalelor grele, stresul, infecțiile virale pot avea repercusiuni asupra sănătății. ,,Poate în cazul unei persoane contează mai mult metalele grele, în cazul alteia contează mai mult infecțiile virale cronice, cineva prezintă o modificare a florei intestinale care influențează foarte mult imunitatea sau poate toți …
Citiți mai mult »Dr. Arina Demian Popescu, medic pediatru: ,,Homeopatia nu e o vrăjitorie, este susținută de descoperirile medicinei cuantice!”
60% dintre români au folosit homeopatia de-a lungul vieții, iar 54% dintre români în ultimele 12 luni, arată datele unei cercetări unei cercetări de piață, realizată de Harris Interactive, pe 1.000 de persoane în vârstă de 18 ani și peste, un eșantion reprezentativ pentru populația României. ,,În țara noastră oamenii …
Citiți mai mult »Oana Călin: ,,Testul de microbiom m-a învățat să mănânc. Am slăbit 20 kg într-un an”
– EXCLUSIVITATE – ,,Esti ceea ce mănânci”. Probabil ați auzit această expresie, folosită de nutriționiști, dar să știți că este adevărată și perfect valabilă, inclusiv în medicina funcțională care ține cont de „axa intestin-creier”. Menținerea unui microbiom intestinal sănătos și echilibrat reprezintă cheia sănătății. Iar Oana Călin, avea să afle …
Citiți mai mult »Homeopatia are soluții pentru toate vârstele și anotimpurile
Efectele vremii asupra sănătății sunt resimțite din ce în ce mai mult de oameni indiferent de vârstă. Trecerea bruscă de la un anotimp la altul, de la valori negative ale temperaturii de afară la valori pozitive și invers pune la grea încercare organismul uman nevoit să se adapteze rapid. ,,Capriciile …
Citiți mai mult »Homeopatia pe mapamond: 6 din 10 persoane au apelat la homeopatie pe parcursul vieții. Ce țări sunt în top
Homeopatia este o practică medicală populară și recunoscută în întreaga lume. Un studiu internațional realizat de Toluna Harris Interactive, care și-a propus scop măsurarea percepției și utilizării homeopatiei în întreaga lume, a chestionat 14 țări de pe mapamond printre care și România și a aflat că 57% dintre persoanele intervievate …
Citiți mai mult »Conf. dr. Sanda Crețoiu despre medicina funcțională: Pacienții care au pierdut orice speranță încearcă și alte metode de abordare
EXCLUSIVITATE – Tot mai multe persoane suferă de boli cronice complexe, de la diabet, bolile de inimă, afecțiuni autoimune până la cancer și boli neurodegenerative. Tipul de medicină practicat de majoritatea medicilor este orientat către medicina clasică, alopată, dar evaluarea cauzelor care stau la baza bolilor complexe și cronice pentru …
Citiți mai mult »Conf. dr. Sanda Crețoiu: Medicina funcțională m-a învățat că totul contează, ce gândim, ce mâncăm, ce facem în fiecare zi
EXCLUSIVITATE – Medicina funcțională este un concept pe care îl auzim din ce în ce mai des chiar și în România. Sanda Crețoiu, conferențiar la disciplina de Biologie celulară, moleculară și histologie de la UMF Carol Davila București este medicul român care a înființat o clinică medicală cu scopul de …
Citiți mai mult »Sfaturi pentru a încetini îmbătrânirea de la prof. dr. Urban Alehagen, renumit cardiolog suedez
EXCLUSIVITATE – Îmbătrânirea populației este un fenomen mondial. Conform datelor ONU, ponderea populației de vârsta a treia (persoane de 60 de ani și peste) era în 2019 de 13%. Aproape o cincime (19 %) din populația Uniunii Europene avea vârsta de 65 de ani sau mai mult în 2018. Europa este …
Citiți mai mult »Prof. dr. Urban Alehagen, cardiolog suedez: Cum poți scădea riscul de mortalitate cardiovasculară?
EXCLUSIVITATE – Seleniul și coenzima Q10 sunt esențiale pentru celulele organismului uman. Aportul zilnic de seleniu este insuficient în multe țări din Europa de Vest, există chiar o strânsă legătură între conținutul de seleniu din sol și aportul alimentar de seleniu, astfel că medicii și cercetătorii recomandă o suplimentare cu …
Citiți mai mult »