Medicina integrativa

Conf. dr. Sanda Crețoiu despre medicina funcțională: Pacienții care au pierdut orice speranță încearcă și alte metode de abordare

EXCLUSIVITATE – Tot mai multe persoane suferă de boli cronice complexe, de la diabet, bolile de inimă, afecțiuni autoimune până la cancer  și boli neurodegenerative. Tipul de medicină practicat de majoritatea medicilor este orientat către medicina clasică, alopată, dar evaluarea cauzelor care stau la baza bolilor complexe și cronice pentru …

Citiți mai mult »

Conf. dr. Sanda Crețoiu: Medicina funcțională m-a învățat că totul contează, ce gândim, ce mâncăm, ce facem în fiecare zi

EXCLUSIVITATE – Medicina funcțională este un concept pe care îl auzim din ce în ce mai des chiar și în România. Sanda Crețoiu, conferențiar la disciplina de Biologie celulară, moleculară și histologie de la UMF Carol Davila București este medicul român care a înființat o clinică medicală cu scopul de …

Citiți mai mult »

Prof. dr. Urban Alehagen, cardiolog suedez: Cum poți scădea riscul de mortalitate cardiovasculară?

EXCLUSIVITATE –  Seleniul și coenzima Q10 sunt esențiale pentru celulele organismului uman. Aportul zilnic de seleniu este insuficient în multe țări din Europa de Vest, există chiar o strânsă legătură între conținutul de seleniu din sol și aportul alimentar de seleniu, astfel că medicii și cercetătorii recomandă o suplimentare cu …

Citiți mai mult »

Autorul unui studiu revoluționar, prof. dr. Urban Alehagen, cardiolog: ,,Medicina integrativă are multe de oferit!”

EXCLUSIVITATE –  Prof. dr. Urban Alehagen este un renumit cardiolog atât în Suedia, cât și în Norvegia. Este medic specialist în medicină internă și odontologie, visiting profesor la Universitatea din Linkoping, Suedia și cercetător implicat în studierea seleniului și a coenzimei Q 10 și a efectelor acestora asupra stresului oxidativ, …

Citiți mai mult »

Masajul prin prisma medicinei integrative

Adelina Iordache este absolventă a Facultății de Kinetoterapie, cu experiență profesională în domeniu, având un Master în kinetoterapia în afecțiuni ortopedice și în traumatologia sportivă. Fiindu-i familiar conceptul de medicină integrativă, am invitat-o să ne prezinte într-un articol cum se îmbină masajul cu acest tip de medicină. Prin abordarea holistică …

Citiți mai mult »

Dr. Ciprian Sturz: ,,Terapia hiperbară poate fi încadrată atât la medicina alopată, cât și la medicina integrativă”

În Germania, terapia hiperbară este recunoscută și utilizată în tratamentul unui spectru larg de afecțiuni, printre ele fiind și tratamentul rănilor și arsurilor, contribuind astfel la accelerarea vindecării și la prevenirea complicațiilor asociate. În România, terapia hiperbară nu este decontată de stat prin sistemul asigurărilor de sănătate, astfel că pacienții …

Citiți mai mult »

Stres – Simptome și remedii homeopate

Stresul, anxietatea și depresia sunt frați buni, merg mână în mână, dar primul care apare este stresul. 9 din 10 români consideră stresul boala secolului. Cum recunoști că ești stresat și mai ales ce poți face pentru a scăpa de stres, dar și ce remedii homeopate te ajută, explică dr. …

Citiți mai mult »

EXCLUSIV: Ce este medicina integrativă? Conf. univ. dr. Carolina Negrei explică pe înțelesul tuturor

Renumite clinici americane și universități de medicină precum: UCLA, Mayo Clinic, Standford au centre dedicate medicinei intergative. În Europa, în țări precum Marea Britanie, Germania sau Portugalia sunt institute naționale sau centre de medicină integrativă. Ce este acest tip de medicină, cui i se adresează și mai ales cum ne …

Citiți mai mult »