Timp de cinci luni de zile în această perioadă a pandemiei de COVID-19 mai mulți români au avut ocazia să învețe să trăiască sănătos. 85 persoane care au suferă de tulburări din spectrul autist, obezitate sindromică, boli autoimune sau fenilcetonurie, au avut ocazia să adopte un stil de viață sănătos, …
Citiți mai mult »Sfaturi pentru pacienții cu hipertensiune arterială în pandemie
Pandemia de COVID-19 a dat peste cap întreaga omenire. Cu toții, sănătoși, bolnavi, copii, adulți, vârstnici, ne-am văzut nevoiți să ne schimbăm peste noapte stilul de viață, lucru deloc ușor, dar esențial pentru a putea supraviețui, pentru a preveni pe cât posibil infecția cu noul coronavirus. Persoanele care suferă de …
Citiți mai mult »Serialul video ,,Dermatita atopică, dincolo de aparențe”, premiul special CJI
Mă bucur foarte mult că Videomedicina.ro, un proiect personal în care pun mult suflet este apreciat, că serialul video proaspăt lansat ,,Dermatita atopică, dincolo de aparențe” a primit un premiu special al CJI . Contează foarte mult pentru noi, cei care facem parte din echipa Videomedicina.ro și care ne-am propus …
Citiți mai mult »Cu investigații urodinamice, un diagnostic precis în urologie
Explorările urodinamice sunt utile și eficiente pentru stabilirea cauzelor afecțiunilor urologice la copii și adulți și determină tratamentul optim. Dr. Cristina Ivan, medic specialist urologie în cadrul Spitalului Cluj din Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, dotat cu singurul centru de Urodinamică din rețea, după efectuarea mai multor stagii de …
Citiți mai mult »Ce este izolarea și când se impune?
România are o lege a carantinei: Legea numărul 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, prin urmare măsurile de carantină și izolare se iau conform acestei legi. Foarte mulți români pe perioada stării de urgență declarată în …
Citiți mai mult »Ce este carantina și când se impune?
Carantina reprezintă un set de măsuri aplicate unei persoane sau unei colectivități care a fost în contact cu un bolnav sau care vine dintr-o regiune unde există o epidemie. Aflați ce prevederi cuprinde Legea carantinei în România, adoptată în contextul în care deja românii s-au confruntat cu pandemia de COVID-19. Comitetul …
Citiți mai mult »Ce legături există între gingivită, cancer și alte boli
Igiena orală precară este principala vinovată de apariția plăcii bacteriene, a tartrului și a instalării gingivitei. Iar odată apărută această boală a gingiilor trebuie tratată, fiindcă ea poate fi un indicator pentru alte boli, dar și o cauză pentru apariția cancerului. O statistică din 2017 reliefa că 81% dintre români …
Citiți mai mult »Poluarea agravează COVID-19. Cum își protejează suedezii sănătatea reciclând plastice
Orașe mai puțin poluate, străzi fără gunoaie, aer curat și în definitiv oameni mai sănătoși, datorită reciclării sticlelor de plastic pentru uz alimentar. Nu este o utopie, suedezii au reușit pentru că ei au conștientizat că plasticul îi poate îmbolnăvi și chiar ucide. Se știe că expunerea la poluare îi …
Citiți mai mult »Coronavirus de pe îmbrăcăminte
Majoritatea populației stă acasă, din cauza pandemiei de coronavirus și a stării de urgență, care a impus măsuri de distanțare socială și de limitare a deplasărilor pentru a evita răspândirea SARS-COV2. Există totuși oameni care nu pot munci de acasă și sunt nevoiți să se deplaseze la serviciu. În plus, …
Citiți mai mult »Minighid: Cât timp trăiește noul coronavirus pe suprafețele cu care intrăm zilnic în contact
Noul coronavirus SARS-COV-2, care provoacă boala numită COVID-19, se răspândește în principal de la persoană la persoană. Însă pandemia de coronavirus declarată de Organizația Mondială a Sănătății la nivel global a arătat că în anumite țări se vorbește despre transmiterea comunitară. Prin urmare, este foarte important să știm cât rezistă …
Citiți mai mult »