Noutati

Prof. dr. Codruț Sarafoleanu: Virozele și răceala comună nu se tratează cu antibiotice!

Antibioticele sunt ineficiente în 9 din 10 episoade de răceală și gripă. Dar 52% dintre români se încăpățânează să creadă că antibioticele ucid virusurile și le iau când au viroze.   ,,Virozele respiratorii se tratează simptomatic în fazele incipiente cu picături de nas, vitamina C, antitermice, antipiretice, deci absolut obișnuit. …

Citiți mai mult »

Cum puteți fi mai longevivi? Aflați secretul de la dr. Anca Hâncu la conferința ,,Nutriție bazată pe știință”

Dr. Anca Hâncu este medic acreditat în medicina stilului de viață, reprezentant pentru România al Organizaţiei Europene de Medicina Stilului de Viaţă și secretar general în boardul acestei organizaţii, care crede în stilul de viață sănătos și îl adoptă. Dr. Anca Hâncu, medic generalist, nutriționist, doctor în științe medicale, este …

Citiți mai mult »

Apelul disperat al pacienților cu distonii neuromusculare către autoritățile sanitare

Pacienții cu distonii neuromusculare din România beneficiază de injectări cu toxina botulinică de 4 ori pe an, la un interval de 3 luni, potrivit Contactului Cadru al CNAS. Deși, legislația actuală prevede acest lucru, la nivelul unităților sanitare din România nu există posibilitatea programărilor care să respecte acest interval, astfel …

Citiți mai mult »

Videomedicina.ro, de două ori într-o lună în buletinul informativ cu cele mai importante știri științifice din Europa Centrală și de Est

Foto by krisprahl / envato elements

Alături de Gazeta Wyborcza din Polonia, de Qubit din Ungaria, și Živě.sk din  Slovacia, Videomedicina.ro din România este menționată în buletinul informativ cu cele mai importante știri ale ultimei săptămâni din luna octombrie întocmit de Science+ pe baza  informațiilor furnizate de agențiile de știri din Europa Centrală și de Est …

Citiți mai mult »

Autorul unui studiu revoluționar, prof. dr. Urban Alehagen, cardiolog: ,,Medicina integrativă are multe de oferit!”

EXCLUSIVITATE –  Prof. dr. Urban Alehagen este un renumit cardiolog atât în Suedia, cât și în Norvegia. Este medic specialist în medicină internă și odontologie, visiting profesor la Universitatea din Linkoping, Suedia și cercetător implicat în studierea seleniului și a coenzimei Q 10 și a efectelor acestora asupra stresului oxidativ, …

Citiți mai mult »

Cum văd organizațiile de pacienți și CNAS provocările și oportunitățile pe care le au bolnavi de cancer români și ucraineni

În România au beneficiat cel puțin odată până la finele lunii mai 2023 de un serviciu medical sau de un medicament peste 17.000 de ucraineni refugiați din calea războiului, potrivit datelor oferite de Casa Națională de Asigurări de Sănătate la cererea videomedicina.ro. În programul de oncologie din România sunt înregistrate …

Citiți mai mult »

Medici oncologi despre refugiații cu cancer: Pacienții ucraineni, nevoiți să aștepte la fel ca românii pentru investigații

În anul 2022 în programul național de oncologie pe care Casa Națională de Asigurări de Sănătate îl derulează, au fost înscrise 210 persoane din Ucraina. Potrivit datelor furnizate de CNAS la cererea Videomedicina.ro, la data de 31 mai anul curent 278 de persoane refugiate din calea conflictului armat din Ucraina …

Citiți mai mult »

Dr. Ioana Bianchi, autor raport EFPIA despre ucrainenii cu cancer: Acces la mai multe terapii inovatoare în România pentru refugiați

Aproape 3% din populația Ucrainei suferea de cancer înainte de război. Federația Europeană a Asociațiilor Industriei Farmaceutice (EFPIA) a publicat raportul ,,Impactul războiului din Ucraina asupra pacienților oncologici”, în care încearcă să facă o imagine asupra epidemiologiei cancerului în Ucraina, asupra îngrijirii pacienților oncologici, de la diagnosticare până la tratamente …

Citiți mai mult »

Dr. Ciprian Sturz: ,,Terapia hiperbară poate fi încadrată atât la medicina alopată, cât și la medicina integrativă”

În Germania, terapia hiperbară este recunoscută și utilizată în tratamentul unui spectru larg de afecțiuni, printre ele fiind și tratamentul rănilor și arsurilor, contribuind astfel la accelerarea vindecării și la prevenirea complicațiilor asociate. În România, terapia hiperbară nu este decontată de stat prin sistemul asigurărilor de sănătate, astfel că pacienții …

Citiți mai mult »

Acces anevoios la serviciile de prevenție a cancerului pentru refugiatele din Ucraina în România

Ucrainenii cu statut de refugiat – indiferent că sunt adulți sau copii – au drepturi egale cu cetățenii români, inclusiv în ceea ce privește asistența și prevenție medicală. Iar cancerul nu așteaptă, motiv pentru care prevenția este esențială. În România însă, ucrainencele refugiate se confruntă atât cu dificultățile legate de …

Citiți mai mult »

Bogdan Florea, medic neurolog: Când spui unui adolescent că are epilepsie, pare că i se termină viața. Nu, nu-i sfârșitul lumii!

Să fii persoană cu epilepsie în România nu e deloc ușor. Stigma din partea societății, accesul dificil la diagnostic și monitorizare dacă locuiești departe de un centru universitar, lipsa unor medicamente pentru boală și crizele fac viața grea pacienților cu această boală. Nici nu e de mirare că aceste persoane …

Citiți mai mult »

(P) Cursuri de perfecționare în domeniul îngrijirii medicale pentru asistenţii cu experienţă sau în formare, studenţii la medicină sau tinerii rezidenţi

Se simte o nevoie din ce în ce mai mare de personal medical bine pregătit, empatic și cu potențial de lideri în domeniu. În România anului 2023, sunt foarte puține oportunitățile de acest tip pentru asistenții medicali ori pentru studenții la medicină. Cu atât mai rare sunt ocaziile în care …

Citiți mai mult »