Sfaturi Utile

Află mai multe despre cancerul urotelial: O dezbatere live între medici și pacienți despre speranță și vindecare

În România, în fiecare an sunt nou diagnosticate aproximativ 2500 de persoane cu cancer urotelial, o boală care nu are semne și simptome specifice. Între 25-50% dintre cazuri sunt diagnosticate în stadii avansate, după ce cancerul a invadat în stratul muscular al vezicii urinare sau au apărut metastaze. Acest tip …

Citiți mai mult »

Dr. Alina Sturdza, radioterapeut oncolog WPK Viena cu reputație internațională, dezvăluie tipurile de cancer care răspund cel mai bine la radioterapie

Dr. Alina Sturdza

Dr. Alina Sturdza este unul dintre medicii românii extrem de bine văzuți și apreciați la nivel mondial. Și-a dorit dintotdeauna să vindece cancerul, asta pentru că bunica ei bolnavă de cancer la sân s-a vindecat cu ajutorul radioterapiei și chimioterapiei, și după ce a absolvit UMF ,,Carol Davila” în București, …

Citiți mai mult »

Nutriția bazată pe știință. Dr. Anca Hâncu: ,,Să fim mai atenți la ce intră în corpul nostru!”

Metabolismul afectează fiecare celulă din organism, influențându-ne sănătatea, greutatea, procesul de îmbătrânire și consumul caloric. Dr. Anca Hâncu, medic generalist, nutriționist, doctor în științe medicale, a atras atenția asupra importanței regimului alimentar, arătând cât de mult contează dieta și stilul de viață în funcționarea metabolismului. Aproximativ 50 de milioane de …

Citiți mai mult »

Cum să-ți menții energia și vitalitatea, un secret pe care l-a aflat o farmacistă de la un român laureat al premiului Nobel

Marina Mangu este de profesie farmacist, dar și trainer în programare neurolingvistică. A practicat sport de performanță și a avut norocul să-l întâlnească pe George Emil Palade, unul dintre creatorii biologiei celulare moderne. Renumitul profesor român a primit în 1974 împreună cu alți 2 profesori Premiul „Nobel“ pentru medicină. Marina …

Citiți mai mult »

Cristina Vieriu, gravidă cu scleroză multiplă: ,,Nu m-aș fi îmbarcat la cea mai mare aventură a vieții fără ajutorul echipei medicale!”

Scleroza Multiplă sau boala cu 1000 de fețe este cea mai frecventă cauză de invaliditate a adultului tânăr, exceptând traumatismele. Peste 2,5 milioane de oameni sunt diagnosticați, la nivel mondial, cu această afecțiune autoimună. ,,Cum va fi viața mea cu această boală”, s-a întrebat Cristina Vieriu la 16 ani, așa …

Citiți mai mult »

Top 3 motive pentru care oamenii aleg homeopatia

În prezent, peste 400.000 de profesioniști din domeniul sănătății folosesc homeopatia și peste 300 de milioane de pacienți beneficiază de această practică medicală populară și recunoscută în întreaga lume. Institutul de sondaje de opinie Toluna Harris Interactive a dat publicității cele mai noi rezultate ale studiilor recente despre utilizarea homeopatiei, …

Citiți mai mult »

Hipertensiunea arterială nu vine singură. Boala cronică de rinichi înainte sau după HTA?

  Hipertensiunea arterială poate provoca boli de rinichi și este cauza principală a insuficienței renale în multe țări. Dar și boala de rinichi poate provoca hipertensiune arterială. Ambele afecțiuni evoluează silențios, doar că în cazul bolii cronice de rinichi se poate ajunge până la dializă. Aproximativ nouă din zece persoane …

Citiți mai mult »

Dr. Ciprian Ene: Deficitul de seleniu este foarte frecvent subdiagnosticat!

Dr. Ciprian Ene

Deficitul de seleniu din organism, prezența metalelor grele, stresul, infecțiile virale pot avea repercusiuni asupra sănătății. ,,Poate în cazul unei persoane contează mai mult metalele grele, în cazul alteia contează mai mult infecțiile virale cronice, cineva prezintă o modificare a florei intestinale care influențează foarte mult imunitatea sau poate toți …

Citiți mai mult »

Prof. dr. Urban Alehagen, om de știință și cardiolog interesat de coenzima Q10 și seleniu, revine în România. Află ce noutăți prezintă

Prof. dr. Urban Alehagen, renumit cardiolog în Suedia și în Norvegia, om de știință implicat în studierea seleniului și a coenzimei Q 10 și a efectelor acestora asupra stresului oxidativ, dar și asupra inflamației, medic specialist în medicină internă și odontologie, profesor la Universitatea din Linkoping, a arătat prin munca …

Citiți mai mult »

Hipertensiunea arterială nu vine singură? Învinge obezitatea!

În România sunt peste 4 milioane de persoane cu obezitate. Previziunile medicilor endocrinologi pentru anul 2035 arată că prevalența obezității va crește de la 22% cât este în prezent la 35%. Ca orice boală cronică, obezitatea vine cu diverse complicații și dintre cele mai frecvente, uneori și grave, sunt cele metabolice, în special din sfera cardiovasculară, incluzând și hipertensiunea arterială, supranumită „ucigașul tăcut”. ,,Întâlnim hipertensiunea arterială la peste 50% dintre pacienții obezi, poate chiar la …

Citiți mai mult »

Dr. Raluca Ghionaru, vicepreședinte AREPMF: ,,Contacții pacienților cu rujeolă nu au contraindicație de vaccinare!”

Numărul cazurilor de rujeolă crește în întreaga lume. Numai anul trecut pojarul a ucis 136.000 de persoane. Decesele cauzate de rujeolă au crescut cu 43% la nivel global în 2022 comparativ cu anul precedent, ca urmare a unei creșteri de 18% a cazurilor de rujeolă, susține Organizația Mondială a Sănătății …

Citiți mai mult »

De ce te îngrași în perioada postului. Greșeli în alimentație identificate de dr. Anca Hâncu

Postul este o practică spirituală, religioasă. Persoanele care țin post renunță la anumite activități, dar și la anumite alimente pentru o perioadă de timp. Unii oameni din dorința de-a pierde kilograme în plus adoptă postul alimentar pentru a profita de beneficiile acestuia asupra sănătății și s-a tot vorbit în ultima …

Citiți mai mult »