Sfaturi Utile

Prof. dr. Codruț Sarafoleanu: Virozele și răceala comună nu se tratează cu antibiotice!

Antibioticele sunt ineficiente în 9 din 10 episoade de răceală și gripă. Dar 52% dintre români se încăpățânează să creadă că antibioticele ucid virusurile și le iau când au viroze.   ,,Virozele respiratorii se tratează simptomatic în fazele incipiente cu picături de nas, vitamina C, antitermice, antipiretice, deci absolut obișnuit. …

Citiți mai mult »

Prof. dr. Urban Alehagen, cardiolog suedez: Cum poți scădea riscul de mortalitate cardiovasculară?

EXCLUSIVITATE –  Seleniul și coenzima Q10 sunt esențiale pentru celulele organismului uman. Aportul zilnic de seleniu este insuficient în multe țări din Europa de Vest, există chiar o strânsă legătură între conținutul de seleniu din sol și aportul alimentar de seleniu, astfel că medicii și cercetătorii recomandă o suplimentare cu …

Citiți mai mult »

Autorul unui studiu revoluționar, prof. dr. Urban Alehagen, cardiolog: ,,Medicina integrativă are multe de oferit!”

EXCLUSIVITATE –  Prof. dr. Urban Alehagen este un renumit cardiolog atât în Suedia, cât și în Norvegia. Este medic specialist în medicină internă și odontologie, visiting profesor la Universitatea din Linkoping, Suedia și cercetător implicat în studierea seleniului și a coenzimei Q 10 și a efectelor acestora asupra stresului oxidativ, …

Citiți mai mult »

Acces anevoios la serviciile de prevenție a cancerului pentru refugiatele din Ucraina în România

Ucrainenii cu statut de refugiat – indiferent că sunt adulți sau copii – au drepturi egale cu cetățenii români, inclusiv în ceea ce privește asistența și prevenție medicală. Iar cancerul nu așteaptă, motiv pentru care prevenția este esențială. În România însă, ucrainencele refugiate se confruntă atât cu dificultățile legate de …

Citiți mai mult »

EXCLUSIV- Prim. Prof. Univ. Dr. Alexander Rokitansky, specialist chirurgie pediatrică:  Pieptul în pâlnie nu este o problemă pur cosmetică

Pieptul în pâlnie sau în limbaj medical Pectus excavatum este o adâncitură de diferite dimensiuni în centrul cutiei toracice. Sternul și părțile anterioare ale coastelor sunt scufundate, ca urmare pieptul anterior fiind redus în dimensiune. Este o malformație care în multe cazuri duce la afectare organică și psihologică, cu productivitate …

Citiți mai mult »

Dr. Sandra Alexiu: ,,Vaccinarea împotriva infecțiilor cu HPV nu îndeamnă la promiscuitate”

În România, vaccinarea împotriva infecțiilor cu HPV (virusul papilloma uman) este inclusă în cadrul Programului Național de Imunizare pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani. Vaccinarea este gratuită și se face la solicitarea părinților, respectiv a reprezentanților legali care formulează o cerere la medicul de familie. Deși …

Citiți mai mult »

Care sunt testele de imagistică medicală care pot semnala prezența celulelor/tumorilor maligne?

Conf. Dr. Nicolae Sârbu, medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, răspunde la câteva întrebări legate de testele de imagistică medicală care pot semnala prezența celulelor/tumorilor maligne. Ce teste de imagistică medicală trebuie să facă un pacient pentru a depista posibila prezență a celulelor sau tumorilor maligne? Tehnicile de imagistică medicală …

Citiți mai mult »

Meniuri de Crăciun și Revelion pentru vegetarieni, vegani și pentru persoane cu intoleranțe alimentare

Pe mesele românilor de sărbători se regăsesc bucate tradiționale: cozonac, sarmale, cârnați, salată boeuf. De Crăciun și de Revelion persoanele care au anumite intoleranțe alimentare, dar și cele care sunt vegetariene sau vegane pot să-și satisfacă poftele culinare încercând variante alternative la produsele specifice acestor festivități. Lector Univ. Dr. Lygia …

Citiți mai mult »