Hipertensiunea arterială este o afecțiune silențioasă, care apare de foarte multe ori fără semne sau simptome. Nu degeaba este denumită ucigașul tăcut, ea determină cele mai multe decese (peste 62%) prin boli cardiovasculare în România și Europa. ,,HTA apare din ce în ce mai adesea la vârste tinere, așa încât …
Citiți mai mult »Sfaturi pentru pacienții cu hipertensiune arterială în pandemie
Pandemia de COVID-19 a dat peste cap întreaga omenire. Cu toții, sănătoși, bolnavi, copii, adulți, vârstnici, ne-am văzut nevoiți să ne schimbăm peste noapte stilul de viață, lucru deloc ușor, dar esențial pentru a putea supraviețui, pentru a preveni pe cât posibil infecția cu noul coronavirus. Persoanele care suferă de …
Citiți mai mult »Cât de periculoasă este boala COVID-19 în prediabet și diabet zaharat
Cât de periculoasă este boala COVID-19 în prediabet și diabet zaharat Diabetul zaharat, o boală care afectează o persoană din 11 la nivel global, face ravagii când se combină cu noul coronavirus. Bolnavii de diabet, indiferent că suferă de tipul 1 sau de tipul 2 sunt mult mai vulnerabili la …
Citiți mai mult »Cum îi convingem pe copii să facă exerciții fizice în casă
Într-o epocă dominată de sedentarism, când activitatea fizică este cu mult redusă în favoarea timpului petrecut în fața televizorului sau a calculatorului, starea de urgență și, implicit, autoizolarea la domiciliu instaurată de pandemia de COVID-19, nu au făcut decât să elimine orice formă de mișcare pe care obișnuiam să o …
Citiți mai mult »Coronavirus de pe îmbrăcăminte
Majoritatea populației stă acasă, din cauza pandemiei de coronavirus și a stării de urgență, care a impus măsuri de distanțare socială și de limitare a deplasărilor pentru a evita răspândirea SARS-COV2. Există totuși oameni care nu pot munci de acasă și sunt nevoiți să se deplaseze la serviciu. În plus, …
Citiți mai mult »Etape în dezvoltarea bebelușilor : Importanța mersului de-a bușilea
Etapele normale în dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a oricărui bebeluș ar trebui să aibă următorul curs: începând cu vârsta de 3 luni, bebelușii ar trebui să fie capabili să-și țină capul și apoi să se rostogolească de pe o parte pe alta, începând de la 6 luni să meargă în …
Citiți mai mult »Minighid: Cât timp trăiește noul coronavirus pe suprafețele cu care intrăm zilnic în contact
Noul coronavirus SARS-COV-2, care provoacă boala numită COVID-19, se răspândește în principal de la persoană la persoană. Însă pandemia de coronavirus declarată de Organizația Mondială a Sănătății la nivel global a arătat că în anumite țări se vorbește despre transmiterea comunitară. Prin urmare, este foarte important să știm cât rezistă …
Citiți mai mult »COVID-19: Diferența dintre carantină și autoizolarea la domiciliu
COVID-19, boala produsă de noul coronavirus din China, care a ajuns în lumea întreagă, inclusiv în România, are o rată de deces de 14,8% în cazul persoanelor de peste 80 ani, de 8% în cazul celor cu vârsta peste 70 ani, de 3,6% la categoria de vârstă 60-69 ani, de …
Citiți mai mult »Măsuri de igienă individuală în cazul persoanelor autoizolate din pricina COVID-19
Persoanele care nu prezintă simptome de COVID-19, dar au călătorit în ultimele 14 zile în regiuni/localități din zonele afectate de noul coronavirus, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă vor fi izolate la domiciliu. Tot de autoizolare vorbim și în cazul celor care au intrat în contact direct cu persoanele …
Citiți mai mult »Psiholog Nicoleta Radu: De ce ar fi bine să țină cont un pacient cu scleroză multiplă
Tulburări de alimentație, tulburări comportamentale, adicții, plecând de la adicția de substanțe cum ar fi: alcoolul, drogurile, până la adicția de comportamente, filme, jocuri pe calculator, cumpărături, toate acestea pot duce chiar la tulburări cognitive. Nicoleta Radu, psiholog in cadrul platformei AtlasHelp face cateva recomandări pentru Videomedicina.ro de care …
Citiți mai mult »