Slider

Experți și pacienți la evenimentul Asociației OncoPacienților PHOENIX ,,Riscul genetic în cancerul de sân: Diagnosticare, consiliere, siguranță”

Comunicat de presă București, 30 septembrie 2024 În fiecare an, peste 2,3 milioane de femei din întreaga lume sunt diagnosticate cu cancer de sân sau cancer mamar, o boală care are și o componentă ereditară. ,,Cunoașterea predispozițiilor genetice joacă un rol chiar și în prevenție și în diagnosticarea timpurie a …

Citiți mai mult »

Află despre testele genetice în cancerul de sân – webinar live organizat de Asociația OncoPacienților PHOENIX

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer la nivel global. În fiecare an aproximativ 2,3 milioane de cazuri noi sunt diagnosticate cu această boală. Riscul genetic joacă un rol crucial în dezvoltarea cancerului de sân, motiv pentru care  Asociația OncoPacienților PHOENIX organizează un webinar intitulat ,,Riscul genetic în cancerul …

Citiți mai mult »

Dr. Victoria Hălmagi: ,,Fără a avea o școală de transfuzie în pas cu dezvoltarea științifică, actul transfuzional este cu riscuri”

Dr. Victoria Hălmagi

Cu o experiență vastă de peste trei decenii ca medic de laborator clinic la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Deva, dar și ca director al Centrului județului Hunedoara, singurul centru de transfuzie din țară care are 3 secții la distanță de 30 km și 100 km, dr. Victoria Hălmagi deși s-a …

Citiți mai mult »

Dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Prahova: ,,Munca nevăzută din spatele pungii cu sânge este complexă și implică multă răspundere”

Dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Prahova

Acum mulți ani, la dispensarul în care lucra dr. Georgeta Hanganu, o pacientă care suferea de talasemie majoră avea nevoie în mod constant de tratament transfuzional, iar găsirea componentelor sanguine potrivite pentru această pacientă erau mereu o adevărată provocare pentru medic. ,,Mi s-a părut că aș putea să fac mai …

Citiți mai mult »

Ovidiu Boboescu, inspector SSM și donator: ,,Nu îmi pot imagina cum București, capitala unui stat european, poate avea centru de transfuzii care funcționează într-o clădire veche și precară. Sper să mă audă cineva!”

Sursa foto: envato

România are 42 de centre de transfuzie sanguină. Nu toate însă țin pasul vremurilor. Sunt câteva care se ,,învârt după soare”, așa cum s-au exprimat unii specialiști din sistemul autohton de medicină transfuzională, dar sunt și multe centre de transfuzie în țară care-și fac veacul  în clădiri cu risc mare …

Citiți mai mult »

Dermatologul Alin Nicolescu despre o imitatoare perfidă a altor boli: ,,Nu e nici alergie, nici simplă eczemă. Dermatita atopică nu e o banală boală de piele!”

Dermatologul Alin Nicolescu despre o imitatoare perfidă a altor boli: ,,Nu e nici alergie, nici simplă eczemă. Dermatita atopică nu e o banală boală de piele!”

Dermatita atopică afectează 1-3% din populația adultă de pe glob. Este o boală a pielii inflamatorie de tip 2, caracterizată printr-o senzație intensă de mâncărime (prurit) cu episoade recurente și evoluție cronică. ,,Această boală are niște simptome groaznice, o mâncărime de piele care face infernală, viața pacienților”, a declarat dr. …

Citiți mai mult »

Exclusiv: Dr. Bogdan Catrangiu, președinte ARPC: ,,Medicina este socială și ne aparține atât timp cât putem să luptăm pentru ea”

Exclusiv Dr. Bogdan Catrangiu, președinte ARPC ,,Medicina este socială și ne aparține atât timp cât luptăm”

Asociaţia Romȃnă pentru Prevenţia Cancerului  a organizat la Biblioteca Academiei Române conferința ,,Medicul, amintiri și viitor”, eveniment menit să aducă un omagiu trecutului, să dezbată medicina prezentului, o profesiune cu mare implicare vocaţională plasată ȋntre era Jurămȃntului lui Hipocrate şi era a internetului şi a medicinei bazate pe prevenţie, diagnostic …

Citiți mai mult »

EXCLUSIV: Sportul, o sursă sănătoasă de dopamină care ajută și în distonia neuromusculară

Distonia privită prin ochii Asociației Neurochirurgilor Americani este o tulburare de mișcare neurologică foarte complexă, foarte variabilă, caracterizată prin contracții musculare involuntare. Este o afecțiune care nu cunoaște granițe de vârstă, etnie sau rasială – poate afecta copiii mici până la adulții mai în vârstă de toate rasele și etniile. …

Citiți mai mult »

EXCLUSIV: Andreea Cîrlan despre Soare Fără Pete: Asociația OncoPacienților Phoenix m-a ajutat să previn cancerul de piele

O treime din cancerele diagnosticate în întreaga lume sunt cancere de piele, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Vara aceasta pe plaja din Mamaia, 25% dintre persoanele verificate în cadrul celei de-a opta ediții a campaniei Soare Fără Pete a Asociației OncoPacienților PHOENIX au fost depistate cu suspiciuni grave …

Citiți mai mult »

EXCLUSIV: Tipuri de servicii medicale incluse în medicina integrativă. Află de ce pot beneficia pacienții cu cancer

Medicina complementară și alternativă (CAM) este folosită de aproximativ 38% dintre adulți și 12% dintre copii, în S.U.A. Există metode precum acupunctura sau yoga  folosite și în medicina convențională. Cert este că medicina integrativă nici nu respinge medicina convențională, dar nici nu acceptă orbește terapiile alternative. Caută intervenții eficiente care …

Citiți mai mult »

EXCLUSIV: Marius Crainic despre Kickboxing – O soluție pentru probleme de postură, coordonare și distonie neuromusculară

Marius Crainic, campion mondial la Jiu-Jitsu Brazilian, actualmente antrenor de sporturi de contact îi învață cu inima deschisă tot ce știe pe cei care vin la MC Gym Motion, ca să facă sport de performanță. Și dacă pentru adolescenții și tinerii sănătoși fiecare antrenament înseamnă o oportunitate de a progresa, …

Citiți mai mult »

Dr. Alexandra Roman, dermatovenerolog: ,,Campania Soare Fără Pete ajută nu doar în prevenția cancerelor cutanate, ci și în tratamentul acestora!”

Incidența cancerului de piele este în continuă creștere în ultimii ani. Melanomul se situează pe locul șase în topul celor mai frecvente tipuri de cancer, atât la bărbați, cât și la femei. Carcinomul cu celule scuamoase al pielii este a doua cea mai frecventă formă de cancer de piele. Asociația …

Citiți mai mult »

EXCLUSIV: Cui se adresează medicina integrativă?

Medicina integrativă tratează persoana, nu doar simptomul sau boala pe care o are aceasta. Ia în considerare toți factorii care influențează sănătatea: biologici, comportamentali, psihosociali și de mediu. ,,Când vorbim despre medicină integrativă, vorbim despre noi toți, pentru că orice om își dorește în primul rând să-și păstreze sănătatea, iar …

Citiți mai mult »

Cum pot lupta pacienții cu scleroză multiplă cu resursele cu fricile, depresia, anxietatea, cu pierderile și visele neîmplinite

Un sfert până la o treime din pacienții cu scleroză multiplă (SM) experimentează depresie și anxietate. Plecând de la aceste date, două asociații care reprezintă pacienți cu scleroză multiplă din România au demarat un proiect în care îi învață pe pacienții să-și gestioneze aceste stări. Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple și …

Citiți mai mult »

Cum îi afectează pe români deficitul de seleniu din sol, explicațiile ing. horticultor Lucian Blaga

Seleniul este un oligomineral, descoperit de către Berzelius în 1817, dar care încă face obiectul multor cercetări. ,,În natură, seleniul se găsește absolut peste tot, în apă, în aer, dar cea mai mare concentrație de seleniu este indubitabil găsită în sol”, explică ing. horticultor Lucian Blaga, director general al companiei Pharma Nord România. …

Citiți mai mult »

Nutriția bazată pe știință. Dr. Anca Hâncu: ,,Să fim mai atenți la ce intră în corpul nostru!”

Metabolismul afectează fiecare celulă din organism, influențându-ne sănătatea, greutatea, procesul de îmbătrânire și consumul caloric. Dr. Anca Hâncu, medic generalist, nutriționist, doctor în științe medicale, a atras atenția asupra importanței regimului alimentar, arătând cât de mult contează dieta și stilul de viață în funcționarea metabolismului. Aproximativ 50 de milioane de …

Citiți mai mult »