Slider

EXCLUSIV: Program unic în Europa dedicat pacienților cu boli neuromusculare și boli neurologice

Asociația Children’s Joy, singura organizație a persoanelor cu distonie din România, împreună cu MC Gym Motion oferă gratuit românilor cu boli neuromusculare și boli neurologice servicii de consiliere psihologică primară și reabilitare prin sport în cadrul unui program unic în Europa, conceput de Cătălina Crainic, președintele Asociației Children’s Joy, pacientă …

Citiți mai mult »

Masajul prin prisma medicinei integrative

Adelina Iordache este absolventă a Facultății de Kinetoterapie, cu experiență profesională în domeniu, având un Master în kinetoterapia în afecțiuni ortopedice și în traumatologia sportivă. Fiindu-i familiar conceptul de medicină integrativă, am invitat-o să ne prezinte într-un articol cum se îmbină masajul cu acest tip de medicină. Prin abordarea holistică …

Citiți mai mult »

Dr. Ciprian Sturz: ,,Terapia hiperbară poate fi încadrată atât la medicina alopată, cât și la medicina integrativă”

În Germania, terapia hiperbară este recunoscută și utilizată în tratamentul unui spectru larg de afecțiuni, printre ele fiind și tratamentul rănilor și arsurilor, contribuind astfel la accelerarea vindecării și la prevenirea complicațiilor asociate. În România, terapia hiperbară nu este decontată de stat prin sistemul asigurărilor de sănătate, astfel că pacienții …

Citiți mai mult »

Stres – Simptome și remedii homeopate

Stresul, anxietatea și depresia sunt frați buni, merg mână în mână, dar primul care apare este stresul. 9 din 10 români consideră stresul boala secolului. Cum recunoști că ești stresat și mai ales ce poți face pentru a scăpa de stres, dar și ce remedii homeopate te ajută, explică dr. …

Citiți mai mult »

EXCLUSIV: Ce este medicina integrativă? Conf. univ. dr. Carolina Negrei explică pe înțelesul tuturor

Renumite clinici americane și universități de medicină precum: UCLA, Mayo Clinic, Standford au centre dedicate medicinei intergative. În Europa, în țări precum Marea Britanie, Germania sau Portugalia sunt institute naționale sau centre de medicină integrativă. Ce este acest tip de medicină, cui i se adresează și mai ales cum ne …

Citiți mai mult »

Bogdan Florea, medic neurolog: Când spui unui adolescent că are epilepsie, pare că i se termină viața. Nu, nu-i sfârșitul lumii!

Să fii persoană cu epilepsie în România nu e deloc ușor. Stigma din partea societății, accesul dificil la diagnostic și monitorizare dacă locuiești departe de un centru universitar, lipsa unor medicamente pentru boală și crizele fac viața grea pacienților cu această boală. Nici nu e de mirare că aceste persoane …

Citiți mai mult »

(P) Cursuri de perfecționare în domeniul îngrijirii medicale pentru asistenţii cu experienţă sau în formare, studenţii la medicină sau tinerii rezidenţi

Se simte o nevoie din ce în ce mai mare de personal medical bine pregătit, empatic și cu potențial de lideri în domeniu. În România anului 2023, sunt foarte puține oportunitățile de acest tip pentru asistenții medicali ori pentru studenții la medicină. Cu atât mai rare sunt ocaziile în care …

Citiți mai mult »

Dr. Sandra Alexiu: ,,Vaccinarea împotriva infecțiilor cu HPV nu îndeamnă la promiscuitate”

În România, vaccinarea împotriva infecțiilor cu HPV (virusul papilloma uman) este inclusă în cadrul Programului Național de Imunizare pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani. Vaccinarea este gratuită și se face la solicitarea părinților, respectiv a reprezentanților legali care formulează o cerere la medicul de familie. Deși …

Citiți mai mult »

Demența fronto-temporală, explicată de prof. dr. Dan Rujescu, cercetător în topul celor 5% oameni de știință ai lumii

Prof. Univ. Dr. Dan Rujescu este medic psihiatru de origine română, stabilit în străinătate, care face parte din categoria celor 5% oameni de știință ai lumii, potrivit topului publicat de Universitatea Stanford în anul 2022. Prof. Dan Rujescu are o experiență de peste 30 de ani acumulată în diagnosticarea și …

Citiți mai mult »

Două din șase cele mai bune articole științifice din Europa Centrală și de Est din această săptămână, aparțin siteului Videomedicina.ro

Ați aflat care este puterea „magică” a poveștilor terapeutice? Știți cum ajută România ucrainencele însărcinate care au fugit de război?  Dacă nu, răspunsul se află la un singur click distanță. E suficient să căutați în siteul videomedicina.ro și veți găsi explicațiile în materialele video pe aceste subiecte. În fiecare săptămână, …

Citiți mai mult »

TBC, o boală contagioasă vindecabilă. În România, crește numărul cazurilor de tuberculoză depistate

După pandemia de COVID-19, în anul 2022 este prima oară când se observă tendința de creștere a cazurilor de tuberculoză depistate în România, în condițiile în care țara noastră furnizează peste 20% dintre cazurile de tuberculoză raportate la nivelul Uniunii Europene. Specialiștii atrag atenția că este nevoie de o concentrare …

Citiți mai mult »