Pharma Nord este unul dintre cei mai mari producători de suplimente alimentare şi remedii naturale din Europa. Compania dezvoltă, fabrică şi comercializează suplimente alimentare, remedii naturale în Danemarca şi medicamente care au o solidă bază ştiinţifică privind biodisponibilitatea, siguranţa şi documentaţia produselor. În România, Pharma Nord este de 20 de …
Citiți mai mult »Slider
Cum găsim un medic de medicină integrativă?
La o simplă căutare pe Google vom găsi suficient de multe clinici de medicină integrativă, în special în străinătate. Există și în România astfel de clinici, AKESO este una dintre ele, motiv pentru care am discutat cu prof. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă, specialist reumatologie cu supraspecializare …
Citiți mai mult »Raport SCIENCE+: Virusurile, cancerul, vaccinarea și medicina alternativă, în campanii de dezinformare în Europa. Ce mituri false au prins la public în 2024
Un raport realizat de SCIENCE+, cea mai mare rețea de jurnalism rezistent la dezinformare din Europa Centrală, atrage atenția că tinerii sunt mai vulnerabili ca niciodată la dezinformare. Ei adesea nu se regăsesc în știrile mainstream și depind foarte mult de influenceri îndoielnici pentru informații. Potrivit raportului ,,De la furarea …
Citiți mai mult »Serialul despre virusul West Nile realizat de Videomedicina.ro, inclus între cele mai bune articole științifice din Europa Centrală și de Est
Serialul multimedia intitulat „West Nile în România: Impactul schimbărilor climatice și măsurile de prevenire împotriva infecției”, realizat de Videomedicina.ro, a fost inclus în buletinul informativ al SCIENCE+, care prezintă săptămânal cele mai bune articole științifice din Europa Centrală și de Est. Videomedicina.ro a documentat, într-o serie de opt materiale jurnalistice …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Istoricul Cosmin Popa, victima virusului West Nile: ,,Problema nu este că poți să mori, ci că poți să rămâi o legumă!”
Cosmin Popa este un renumit istoric și cercetător ştiinţific în cadrul Institutul de Istorie Nicolae Iorga, specializat în istoria URSS și a Rusiei. În anul 2018, când nu împlinise 45 ani, a trecut printr-o cumpănă a vieții. S-a infectat cu virusul West Nile, în urma mușcăturilor de țânțari și a …
Citiți mai mult »Virusul West Nile – Un Pericol Real: Ce au răspuns românii și ce măsuri le propun autorităților ca să-i protejeze
Videomedicina.ro a realizat un chestionar la care au răspuns 105 persoane prin care s-a încercat a măsura gradul de familiaritate al românilor cu privire la transmiterea virusului West Nile și simptomele infecției cu acest virus. Conform rezultatelor, aproape 25% nu sunt deloc familiarizați cu acest virus. Dar 53% dintre respondenți …
Citiți mai mult »Autorități sanitare din Cehia și România despre riscul infectării cu West Nile în călătoriile internaționale
În ultimele decenii în Europa, mai mult de 20 țări au raportat focare sau cazuri de infecții sporadice cu virusul West Nile, printre ele și România. ,,Se estimează faptul că dacă această tendință va continua, numărul cazurilor de infecții ar putea crește proporțional”, avertizează Compartimentul Supraveghere Epidemiologică și Control Boli …
Citiți mai mult »Biologul Aurelian Pintiliescu despre lupta cu țânțarii și West Nile: ,,Tratamentele de dezinsecție ar trebui să vină în completarea măsurilor de prevenție. La noi, din păcate, se întâmplă invers”
În lume trăiesc peste 3.500 de specii de țânțari, iar unele dintre ele răspândesc virusul West Nile. Deși tratamentele de dezinsecție au început mai devreme în 2024 în România, cel puțin cu două-trei săptămâni mai repede în Capitală, potrivit informațiilor oferite de Aurelian Pintiliescu, biolog în cadrul Companiei Municipale de …
Citiți mai mult »Dr. Anca Sîrbu, Director CNSCBT despre infecția cu West Nile în România: În următorii ani vom înregistra cazuri în toate județele țării. Zonele din sud-estul țării vor rămâne cele mai afectate”
Românii nu au prea multe informații despre virusul West Nile, spun medicii și pacienții care s-au confruntat cu forme grave ale acestei infecții. O arată și sondajul realizat de videomedicina.ro ,,Virusul West Nile – Un pericol real: Cum ne putem proteja?” 25% din respondenții la chestionar au recunoscut că nu …
Citiți mai mult »Recomandările dr. Florin Bălănică pentru femei: Suplimente esențiale și general valabile la premenopauză și menopauză
Majoritatea femeilor experimentează menopauza între 45 și 55 de ani, ca o parte naturală a îmbătrânirii biologice. Însă menopauza poate fi și o consecință a procedurilor chirurgicale sau medicale. Tranziția la menopauză se poate face treptat începând de obicei cu modificări ale ciclului menstrual, dar și cu alte schimbări care …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Dr. Adrian Pană, expert în politici de sănătate: ,,Un om din zece cu encefalită West Nile moare. Înseamnă foarte mult. Nici în formele destul de grave de gripă nu avem o fatalitate atât de mare!”
De la începutul acestui an și până pe 20 noiembrie 2024, au fost înregistrate 1 375 cazuri umane de infecție cu virusul West Nile (WNV) în 14 țări UE și în alte cinci țări învecinate UE, potrivit raportării Centrului European de Control al Bolilor (ECDC). Italia este cea mai afectată …
Citiți mai mult »Simona Andrei, doctor în științe atmosferice: ,,Din cauza variațiilor termice atât de puternice, suntem vulnerabili la infecții ca West Nile. Ar trebui să fie un lucru de bun simț din partea autorităților să ia măsuri”
Virusul West Nile (WNV), transmis de țânțarii Culex, devine o amenințare tot mai mare în Europa, iar schimbările climatice joacă un rol crucial în răspândirea sa. Studiile recente arată că temperaturile ridicate primăvara și vara, iernile calde și secetele din sezonul cald favorizează apariția virusului. Cu o perioadă de incubație …
Citiți mai mult »Dr. Adrian Marinescu: ,,Infecția cu virusul West Nile este subdiagnosticată. Nu mai este o boală exotică, avem de a face cu ea în România”
O boală infecțioasă produsă de virusul West Nile, care este transmis prin înțepătura de țânțar de la păsări la oameni, înroșește de la un an la altul tot mai mult harta Europei. De la începutul anului 2024 până la 2 octombrie au fost raportate 1202 cazuri de infecție cu West …
Citiți mai mult »Ioana Cristea, președintele Asociației OncoPacienților Phoenix, mesaj pentru românii cu cancerul urotelial: ,,Cei care au fost mai pozitivi au învins mult mai ușor cancerul”
Un caz de carcinom urotelial din 5 cazuri depistate în țara noastră este diagnosticat la femei. Ioana Cristea, președintele fonator al Asociației OncoPacienților Phoenix face mai multe campanii de informare privind diverse tipuri de cancere, în special pe cancerul de sân atât de frecvent în rândul femeilor, dar nu numai, …
Citiți mai mult »Cancerul urotelial- Povestea lui Costică Roșu: ,,Nu am așteptat prea mult și m-am dus la medic, dovadă că nu s-a extins cancerul”
În România, 4 din 5 cazuri de carcinom urotelial sunt diagnosticate la bărbați. Costică Roșu este unul dintre pacienții cu acest tip de cancer care nu s-a lăsat doborât de vestea diagnosticului. ,,Am avut un șoc atunci când am aflat, dar teamă nu mi-a fost”, a mărturisit bărbatul, care a …
Citiți mai mult »Cadoul vieții – spot prin care Agenția Națională de Transplant încearcă să-i sensibilizeze pe români față de acceptarea practicii de donare de organe în scop terapeutic
Peste 4000 de români se află pe lista de așteptare pentru un organ salvator. Din luna ianuarie până în septembrie 2024 în România au fost efectuate 124 transplanturi renale, 57 transplanturi hepatice, un transplant de cord și unul de plămâni, potrivit datelor Agenției Naționale de Transplant (ANT). Cu scopul de …
Citiți mai mult »Virusul West Nile – Un pericol real: Cum ne putem proteja? Completează chestionarul și ajută la lupta împotriva răspândirii infecției!
În contextul în care 19 țări din Europa, inclusiv România, au raportat cazuri de infecție cu virusul West Nile de la începutul anului și până la 16 octombrie 2024, implicarea comunității este esențială pentru o mai bună înțelegere și combatere a acestei boli. Potrivit unui raport al Centrului European pentru …
Citiți mai mult »Dr. Daniela Zob, despre simptomele timpurii în cancerul urotelial: ,,Când se sperie omul și se duce la doctor? Când îl doare și când sângerează”
În România, cancerul urotelial se situează pe al cincilea loc cu o incidență anuală de 5157 de cazuri noi și o prevalență la 5 ani de 16744 cazuri, conform datelor prezentate de GLOBOCAN 2022. ,,Incidența de neoplazie anuală în România este în jur de 105.000 de cazuri, cu mențiunea că …
Citiți mai mult »Află mai multe despre cancerul urotelial: O dezbatere live între medici și pacienți despre speranță și vindecare
În România, în fiecare an sunt nou diagnosticate aproximativ 2500 de persoane cu cancer urotelial, o boală care nu are semne și simptome specifice. Între 25-50% dintre cazuri sunt diagnosticate în stadii avansate, după ce cancerul a invadat în stratul muscular al vezicii urinare sau au apărut metastaze. Acest tip …
Citiți mai mult »Dr. Alina Sturdza, radioterapeut oncolog WPK Viena cu reputație internațională, dezvăluie tipurile de cancer care răspund cel mai bine la radioterapie
Dr. Alina Sturdza este unul dintre medicii românii extrem de bine văzuți și apreciați la nivel mondial. Și-a dorit dintotdeauna să vindece cancerul, asta pentru că bunica ei bolnavă de cancer la sân s-a vindecat cu ajutorul radioterapiei și chimioterapiei, și după ce a absolvit UMF ,,Carol Davila” în București, …
Citiți mai mult »