Mă bucur foarte mult că Videomedicina.ro, un proiect personal în care pun mult suflet este apreciat, că serialul video proaspăt lansat ,,Dermatita atopică, dincolo de aparențe” a primit un premiu special al CJI . Contează foarte mult pentru noi, cei care facem parte din echipa Videomedicina.ro și care ne-am propus …
Citiți mai mult »Cum se tratează dermatita atopică
Dermatita atopică, boala care trece dincolo de piele și care afectează peste 200 de milioane de oameni din lumea întreagă, poate fi controlată și ameliorată cu medicație. Iar vestea cea bună este că în cazul copiilor se poate remite spontan. În acest episod al serialului ,,Dermatita atopică, dincolo de aparențe”, …
Citiți mai mult »Cum influențează dermatita atopică viața pacientului
Dermatita atopică este o boală care afectează în mod semnificativ calitatea vieții pacienților. Într-un studiu făcut în statele Unite, 20% dintre bolnavii cu forme moderate și severe ale dermatitei atopice au declarat că au avut probleme să-și mențină locul de muncă din cauza bolii. Nopțile pierdute din cauza durerilor, a …
Citiți mai mult »Care sunt simptomele dermatitei atopice
Dermatita atopică se manifestă într-un mod impredictibil și disturbator pentru viața pacientului. Pe de o parte sunt simptomele de la nivelul pielii: mâncărime, durere, disconfort, leziuni, toate acestea fiind persistente și supărătoare. Pe de altă parte, sunt manifestările psihice: anxietatea, depresia, tulburările de somn apărute pe fondul exacerbării simptomelor. Dermatita …
Citiți mai mult »Care sunt cauzele dermatitei atopice
Dermatita atopică este cea mai frecventă boală inflamatorie a pielii, cu o incidență de până la 20% în rândul adolescenților și aproximativ 3% în rândul adulților la nivel mondial. În 85% din cazuri, dermatita atopică apare în primul an de viață. Este o afecțiune destul de puțin recunoscută, fiindcă nu …
Citiți mai mult »Ce este dermatita atopică și pe cine afectează
Dermatita atopică este o boală inflamatorie care afectează 10-20% dintre copii și 1-3% dintre adulți. Nu este ,,doar o eczemă” sau doar o boală a pielii, așa cum s-ar putea crede la prima vedere, ci este o boală cronică a sistemului imunitar, cu efecte vizibile atât fizic, cât și psihic. …
Citiți mai mult »Program suport de recuperare în scleroza multiplă
În România, numărul pacienților cu scleroză multiplă trece de 8.500, potrivit datelor oficiale. 4.553 dintre aceștia sunt incluși pe tratament în Programul Național pentru Boli Neurologice, însă în prezent nu s-a găsit niciun tratament care să vindece scleroza multiplă. Totuși progresia bolii poate fi gestionată prin ajutor de specialitate, iar programele de …
Citiți mai mult »Scleroză multiplă: Exerciții de kinetoterapie pe perioada pandemiei COVID-19
Pe perioada pandemiei de COVID-19, una din restricții a fost cea legată de ieșirile din casă a românilor pentru a limita răspândirea coronavirusului. Centrele de kinetoterapie s-au închis pe durata stării de urgență în România, iar pacienții cu scleroză multiplă care au nevoie de servicii de recuperare tot timpul, au …
Citiți mai mult »Trusa de kinetoterapie pentru persoanele cu scleroză multiplă
Scleroza multiplă este o afecțiune neurologică cronică numită boala cu ,,o mie de fețe” pentru că nu găsești două persoane care să experimenteze aceleași simptome. Ea poate provoca dificultăți în forța și controlul muscular, fiind cea mai invalidantă boală a adultului tânăr, motiv pentru care kinetoterapia este una din terapiile esențiale în …
Citiți mai mult »Kinetoterapia în scleroză multiplă. De ce servicii beneficiază românii
Statul român decontează în momentul de față prin intermediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) doar 21 de ședinte de kinetoterapie pe an pentru pacienții cu scleroză multiplă, în condițiile în care se știe că această afecțiune este cea mai invalidantă boală a adultului cu vârste între 25 și …
Citiți mai mult »