Pharma Nord este unul dintre cei mai mari producători de suplimente alimentare şi remedii naturale din Europa. Compania dezvoltă, fabrică şi comercializează suplimente alimentare, remedii naturale în Danemarca şi medicamente care au o solidă bază ştiinţifică privind biodisponibilitatea, siguranţa şi documentaţia produselor. În România, Pharma Nord este de 20 de …
Citiți mai mult »Video
Cum găsim un medic de medicină integrativă?
La o simplă căutare pe Google vom găsi suficient de multe clinici de medicină integrativă, în special în străinătate. Există și în România astfel de clinici, AKESO este una dintre ele, motiv pentru care am discutat cu prof. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă, specialist reumatologie cu supraspecializare …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Istoricul Cosmin Popa, victima virusului West Nile: ,,Problema nu este că poți să mori, ci că poți să rămâi o legumă!”
Cosmin Popa este un renumit istoric și cercetător ştiinţific în cadrul Institutul de Istorie Nicolae Iorga, specializat în istoria URSS și a Rusiei. În anul 2018, când nu împlinise 45 ani, a trecut printr-o cumpănă a vieții. S-a infectat cu virusul West Nile, în urma mușcăturilor de țânțari și a …
Citiți mai mult »Biologul Aurelian Pintiliescu despre lupta cu țânțarii și West Nile: ,,Tratamentele de dezinsecție ar trebui să vină în completarea măsurilor de prevenție. La noi, din păcate, se întâmplă invers”
În lume trăiesc peste 3.500 de specii de țânțari, iar unele dintre ele răspândesc virusul West Nile. Deși tratamentele de dezinsecție au început mai devreme în 2024 în România, cel puțin cu două-trei săptămâni mai repede în Capitală, potrivit informațiilor oferite de Aurelian Pintiliescu, biolog în cadrul Companiei Municipale de …
Citiți mai mult »Recomandările dr. Florin Bălănică pentru femei: Suplimente esențiale și general valabile la premenopauză și menopauză
Majoritatea femeilor experimentează menopauza între 45 și 55 de ani, ca o parte naturală a îmbătrânirii biologice. Însă menopauza poate fi și o consecință a procedurilor chirurgicale sau medicale. Tranziția la menopauză se poate face treptat începând de obicei cu modificări ale ciclului menstrual, dar și cu alte schimbări care …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Dr. Adrian Pană, expert în politici de sănătate: ,,Un om din zece cu encefalită West Nile moare. Înseamnă foarte mult. Nici în formele destul de grave de gripă nu avem o fatalitate atât de mare!”
De la începutul acestui an și până pe 20 noiembrie 2024, au fost înregistrate 1 375 cazuri umane de infecție cu virusul West Nile (WNV) în 14 țări UE și în alte cinci țări învecinate UE, potrivit raportării Centrului European de Control al Bolilor (ECDC). Italia este cea mai afectată …
Citiți mai mult »Simona Andrei, doctor în științe atmosferice: ,,Din cauza variațiilor termice atât de puternice, suntem vulnerabili la infecții ca West Nile. Ar trebui să fie un lucru de bun simț din partea autorităților să ia măsuri”
Virusul West Nile (WNV), transmis de țânțarii Culex, devine o amenințare tot mai mare în Europa, iar schimbările climatice joacă un rol crucial în răspândirea sa. Studiile recente arată că temperaturile ridicate primăvara și vara, iernile calde și secetele din sezonul cald favorizează apariția virusului. Cu o perioadă de incubație …
Citiți mai mult »Dr. Alexandru Cîrlan, medic oncolog: ,,În cancerul urotelial, tratamentul cel mai corect se face în funcție de invazivitate”
Vezica urinară reprezintă cea mai comună localizare pentru carcinomul urotelial, o neoplazie malignă (cancer) în care sunt afectate celulele uroteliale, cele care căptușesc tractul urinar de la nivelul pelvisului renal, până la nivelul uretrei. ,,90% dintre localizările cancerului urotelial sunt la nivelul vezicii urinare. Poate să apară și la nivelul …
Citiți mai mult »Dr. Adrian Marinescu: ,,Infecția cu virusul West Nile este subdiagnosticată. Nu mai este o boală exotică, avem de a face cu ea în România”
O boală infecțioasă produsă de virusul West Nile, care este transmis prin înțepătura de țânțar de la păsări la oameni, înroșește de la un an la altul tot mai mult harta Europei. De la începutul anului 2024 până la 2 octombrie au fost raportate 1202 cazuri de infecție cu West …
Citiți mai mult »Ioana Cristea, președintele Asociației OncoPacienților Phoenix, mesaj pentru românii cu cancerul urotelial: ,,Cei care au fost mai pozitivi au învins mult mai ușor cancerul”
Un caz de carcinom urotelial din 5 cazuri depistate în țara noastră este diagnosticat la femei. Ioana Cristea, președintele fonator al Asociației OncoPacienților Phoenix face mai multe campanii de informare privind diverse tipuri de cancere, în special pe cancerul de sân atât de frecvent în rândul femeilor, dar nu numai, …
Citiți mai mult »Cadoul vieții – spot prin care Agenția Națională de Transplant încearcă să-i sensibilizeze pe români față de acceptarea practicii de donare de organe în scop terapeutic
Peste 4000 de români se află pe lista de așteptare pentru un organ salvator. Din luna ianuarie până în septembrie 2024 în România au fost efectuate 124 transplanturi renale, 57 transplanturi hepatice, un transplant de cord și unul de plămâni, potrivit datelor Agenției Naționale de Transplant (ANT). Cu scopul de …
Citiți mai mult »Virusul West Nile – Un pericol real: Cum ne putem proteja? Completează chestionarul și ajută la lupta împotriva răspândirii infecției!
În contextul în care 19 țări din Europa, inclusiv România, au raportat cazuri de infecție cu virusul West Nile de la începutul anului și până la 16 octombrie 2024, implicarea comunității este esențială pentru o mai bună înțelegere și combatere a acestei boli. Potrivit unui raport al Centrului European pentru …
Citiți mai mult »Dr. Daniela Zob, despre simptomele timpurii în cancerul urotelial: ,,Când se sperie omul și se duce la doctor? Când îl doare și când sângerează”
În România, cancerul urotelial se situează pe al cincilea loc cu o incidență anuală de 5157 de cazuri noi și o prevalență la 5 ani de 16744 cazuri, conform datelor prezentate de GLOBOCAN 2022. ,,Incidența de neoplazie anuală în România este în jur de 105.000 de cazuri, cu mențiunea că …
Citiți mai mult »Magie și sănătate: Povești terapeutice pentru copii în salina de sare
Copiii pot învăța cum să-și învingă fricile, cum să-și gestioneze emoțiile și cum să facă față provocărilor cu ajutorul poveștilor. Un program inițiat de Asociația KinetoBebe și actorul Bogdan Acatrinei, având ca scop sprijinirea copiilor diagnosticați cu boli grave prin bursele de terapie, se desfășoară la Salina Flori de Sare …
Citiți mai mult »Impactul poluării cu metale grele – Dr. Ciprian Ene despre detoxifiere
În ultimii 150 de ani industria, mineritul, centralele electrice și traficul rutier au ridicat emisiile de metale grele la un nivel cu totul nou. Metalele grele toxice precum arsenul, plumbul, cadmiul și mercurul pot pătrunde în aerul din jurul nostru și în corpurile noastre, unde se pot acumula și declanșează …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Locul prevenției în cadrul medicinei integrative
Apărută în urmă cu 5000 de ani, medicina tradițională chineză punea accent pe prevenție. Doctorii chinezi care practicau acest tip de medicină erau plătiți pentru persoanele care se aflau în grija lor și rămâneau sănătoase în urma măsurilor de prevenție luate. ,,Medicina integrativă are două coordonate și prima coordonată este …
Citiți mai mult »Experți și pacienți la evenimentul Asociației OncoPacienților PHOENIX ,,Riscul genetic în cancerul de sân: Diagnosticare, consiliere, siguranță”
Comunicat de presă București, 30 septembrie 2024 În fiecare an, peste 2,3 milioane de femei din întreaga lume sunt diagnosticate cu cancer de sân sau cancer mamar, o boală care are și o componentă ereditară. ,,Cunoașterea predispozițiilor genetice joacă un rol chiar și în prevenție și în diagnosticarea timpurie a …
Citiți mai mult »Află despre testele genetice în cancerul de sân – webinar live organizat de Asociația OncoPacienților PHOENIX
Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer la nivel global. În fiecare an aproximativ 2,3 milioane de cazuri noi sunt diagnosticate cu această boală. Riscul genetic joacă un rol crucial în dezvoltarea cancerului de sân, motiv pentru care Asociația OncoPacienților PHOENIX organizează un webinar intitulat ,,Riscul genetic în cancerul …
Citiți mai mult »Exclusiv: Dr. Bogdan Catrangiu, președinte ARPC: ,,Medicina este socială și ne aparține atât timp cât putem să luptăm pentru ea”
Asociaţia Romȃnă pentru Prevenţia Cancerului a organizat la Biblioteca Academiei Române conferința ,,Medicul, amintiri și viitor”, eveniment menit să aducă un omagiu trecutului, să dezbată medicina prezentului, o profesiune cu mare implicare vocaţională plasată ȋntre era Jurămȃntului lui Hipocrate şi era a internetului şi a medicinei bazate pe prevenţie, diagnostic …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Sportul, o sursă sănătoasă de dopamină care ajută și în distonia neuromusculară
Distonia privită prin ochii Asociației Neurochirurgilor Americani este o tulburare de mișcare neurologică foarte complexă, foarte variabilă, caracterizată prin contracții musculare involuntare. Este o afecțiune care nu cunoaște granițe de vârstă, etnie sau rasială – poate afecta copiii mici până la adulții mai în vârstă de toate rasele și etniile. …
Citiți mai mult »