În fiecare an, se înregistrează la nivel global, aproximativ 1 miliard de cazuri de gripă dintre care aproape 5 milioane sunt cazuri severe. Gripa este o boală care poate duce la complicații grave și chiar la deces. Anual își pierd viața până la 650 000 de oameni din cauza gripei. …
Citiți mai mult »Video
Prof. dr. Codruț Sarafoleanu: Virozele și răceala comună nu se tratează cu antibiotice!
Antibioticele sunt ineficiente în 9 din 10 episoade de răceală și gripă. Dar 52% dintre români se încăpățânează să creadă că antibioticele ucid virusurile și le iau când au viroze. ,,Virozele respiratorii se tratează simptomatic în fazele incipiente cu picături de nas, vitamina C, antitermice, antipiretice, deci absolut obișnuit. …
Citiți mai mult »Conf. dr. Sanda Crețoiu despre medicina funcțională: Pacienții care au pierdut orice speranță încearcă și alte metode de abordare
EXCLUSIVITATE – Tot mai multe persoane suferă de boli cronice complexe, de la diabet, bolile de inimă, afecțiuni autoimune până la cancer și boli neurodegenerative. Tipul de medicină practicat de majoritatea medicilor este orientat către medicina clasică, alopată, dar evaluarea cauzelor care stau la baza bolilor complexe și cronice pentru …
Citiți mai mult »Conf. dr. Sanda Crețoiu: Medicina funcțională m-a învățat că totul contează, ce gândim, ce mâncăm, ce facem în fiecare zi
EXCLUSIVITATE – Medicina funcțională este un concept pe care îl auzim din ce în ce mai des chiar și în România. Sanda Crețoiu, conferențiar la disciplina de Biologie celulară, moleculară și histologie de la UMF Carol Davila București este medicul român care a înființat o clinică medicală cu scopul de …
Citiți mai mult »Sfaturi pentru a încetini îmbătrânirea de la prof. dr. Urban Alehagen, renumit cardiolog suedez
EXCLUSIVITATE – Îmbătrânirea populației este un fenomen mondial. Conform datelor ONU, ponderea populației de vârsta a treia (persoane de 60 de ani și peste) era în 2019 de 13%. Aproape o cincime (19 %) din populația Uniunii Europene avea vârsta de 65 de ani sau mai mult în 2018. Europa este …
Citiți mai mult »Prof. dr. Urban Alehagen, cardiolog suedez: Cum poți scădea riscul de mortalitate cardiovasculară?
EXCLUSIVITATE – Seleniul și coenzima Q10 sunt esențiale pentru celulele organismului uman. Aportul zilnic de seleniu este insuficient în multe țări din Europa de Vest, există chiar o strânsă legătură între conținutul de seleniu din sol și aportul alimentar de seleniu, astfel că medicii și cercetătorii recomandă o suplimentare cu …
Citiți mai mult »Autorul unui studiu revoluționar, prof. dr. Urban Alehagen, cardiolog: ,,Medicina integrativă are multe de oferit!”
EXCLUSIVITATE – Prof. dr. Urban Alehagen este un renumit cardiolog atât în Suedia, cât și în Norvegia. Este medic specialist în medicină internă și odontologie, visiting profesor la Universitatea din Linkoping, Suedia și cercetător implicat în studierea seleniului și a coenzimei Q 10 și a efectelor acestora asupra stresului oxidativ, …
Citiți mai mult »Catalog de resurse pentru ucrainenii bolnavi de cancer
Ana este un prenume des întâlnit în lumea întreagă. Soarta a făcut ca două tinere, care poartă același prenume Ana, una din România, supraviețuitoare de cancer, cealaltă din Ucraina, refugiată în urma războiului în țara noastră, să se cunoască și să lucreze împreună la organizația Youth Cancer Europe pentru a-i …
Citiți mai mult »Cum văd organizațiile de pacienți și CNAS provocările și oportunitățile pe care le au bolnavi de cancer români și ucraineni
În România au beneficiat cel puțin odată până la finele lunii mai 2023 de un serviciu medical sau de un medicament peste 17.000 de ucraineni refugiați din calea războiului, potrivit datelor oferite de Casa Națională de Asigurări de Sănătate la cererea videomedicina.ro. În programul de oncologie din România sunt înregistrate …
Citiți mai mult »Medici oncologi despre refugiații cu cancer: Pacienții ucraineni, nevoiți să aștepte la fel ca românii pentru investigații
În anul 2022 în programul național de oncologie pe care Casa Națională de Asigurări de Sănătate îl derulează, au fost înscrise 210 persoane din Ucraina. Potrivit datelor furnizate de CNAS la cererea Videomedicina.ro, la data de 31 mai anul curent 278 de persoane refugiate din calea conflictului armat din Ucraina …
Citiți mai mult »Dr. Ioana Bianchi, autor raport EFPIA despre ucrainenii cu cancer: Acces la mai multe terapii inovatoare în România pentru refugiați
Aproape 3% din populația Ucrainei suferea de cancer înainte de război. Federația Europeană a Asociațiilor Industriei Farmaceutice (EFPIA) a publicat raportul ,,Impactul războiului din Ucraina asupra pacienților oncologici”, în care încearcă să facă o imagine asupra epidemiologiei cancerului în Ucraina, asupra îngrijirii pacienților oncologici, de la diagnosticare până la tratamente …
Citiți mai mult »Doina Goșa, CTS București: ,,Nevoia de sânge este foarte mare”
Transfuzia de sânge este una dintre procedurile cel mai frecvent utilizate în spitale. Însă rezerva de sânge este o problemă presantă a sistemului de sănătate, cu implicații directe asupra pacienților români. În Uniunea Europeană (UE), 1400 de centre de transfuzii sanguine colectează și procesează 20 de milioane de donări de …
Citiți mai mult »Cum poți dona sânge și care sunt beneficiile donării
România are foarte puțini donatori de sânge, proporția fiind de doar 2,5% din populația cu vârste între 18 – 60 de ani. Potrivit unui sondaj Sorma, 7 din 10 români asociază donarea de sânge cu viața, dar numai 4 din 10 români din mediul urban au declarat că au donat …
Citiți mai mult »Sângele uman nu poate fi înlocuit cu nimic altceva
La fiecare 2 secunde, o persoană de pe Terra are nevoie de o transfuzie de sânge. Dacă sângele tău este sănătos, poți salva trei vieți, printr-un simplu gest: acela de-a dona sânge. ,,Acest lichid vital, sângele are o activitate complexă în organism fără de care nu se poate”, a explicat …
Citiți mai mult »Cătălina Crainic, președinte Asociația Childern’ Joy: ,,Distonia neuromusculară, o lecție de viață”
Peste 2000 de români suferă de distonie neuromusculară, o tulburare neurologică a mișcării corpului care se manifestă prin contractura musculară, spasme involuntare cauzând răsuciri frecvente sau posturi anormale si care nu pot fi controlate voluntar. Videomedicina.ro vă prezintă în exclusivitate serialul ,,Program unic în Europa dedicat pacienților cu boli neuromusculare …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Program unic în Europa dedicat pacienților cu boli neuromusculare și boli neurologice
Asociația Children’s Joy, singura organizație a persoanelor cu distonie din România, împreună cu MC Gym Motion oferă gratuit românilor cu boli neuromusculare și boli neurologice servicii de consiliere psihologică primară și reabilitare prin sport în cadrul unui program unic în Europa, conceput de Cătălina Crainic, președintele Asociației Children’s Joy, pacientă …
Citiți mai mult »Vaccinarea în România: Cu ce probleme se confruntă refugiații ucraineni
Acoperirea vaccinală a copiilor din Ucraina este printre cele mai scăzute din țările din Regiunea Europeană a OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Războiul din Ucraina crește riscul epidemiologic și pentru țările din jur, inclusiv România, unde au ajuns mulți refugiați, în special femei și copii. Vestea bună este că acest …
Citiți mai mult »Provocările refugiaților ucraineni cu epilepsie în România
Se estimează că 65 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de epilepsie. Medicii apreciază că există cel puțin o persoană cu epilepsie la 100 de persoane sănătoase. Nu știm cu exactitate câți ucraineni cu această boală au venit în țara noastră, în urma războiului, și mai ales, câți …
Citiți mai mult »Stres – Simptome și remedii homeopate
Stresul, anxietatea și depresia sunt frați buni, merg mână în mână, dar primul care apare este stresul. 9 din 10 români consideră stresul boala secolului. Cum recunoști că ești stresat și mai ales ce poți face pentru a scăpa de stres, dar și ce remedii homeopate te ajută, explică dr. …
Citiți mai mult »Homeopatia ar trebui inclusă în medicina integrativă
Medicina integrativă este un concept recunoscut și aplicat în SUA, dar începe să fie familiar și în Marea Britanie și în alte câteva țări din Europa. Organizația Mondială a Sănătății a adunat deja centre specializate în medicină tradițională și integrativă din peste 13 țări cu care colaborează. ,,Homeopatia ar trebui …
Citiți mai mult »