Trucuri pentru a învinge alergiile de primăvară

Primăvara poate aduce multe neplăceri persoanelor care se confruntă cu alergii sezoniere. Bolile alergice  și astmul alergic sunt afecțiuni cu o prevalență în creștere în întreaga lume.

,,Alergiile afectează milioane de oameni în Statele Unite și chiar dacă nu există nici o cale de a evita în întregime iritanții precum polenul, există soluții simple pentru a atenua reacțiile alergice. Dacă doriți să reduceți simptomele alergiei, ar trebui să acordați atenție indicelui de polen, să folosiți aspiratoare concepute pentru a elimina mai bine iritanții obișnuiți și să utilizați antihistaminice înainte de a fi în aer liber „, e de părere dr. Joseph Cooke, președintele departamentului de medicină de la Spitalul Presbyterian Queens din New York.

Vezi și: Alimentația omului sănătos: noi recomandări

Medicul american recomandă verificarea zilnică a indicelui de polen din atmosferă, iar când acesta este ridicat, sfătuiete să vă limitați timpul în aer liber.

,,Conținutul de polen tinde să fie cel mai înalt la prânz, deci încercați să programați activități în aer liber dimineața sau după-amiaza târziu. Dacă indicele este mare și trebuie să ieșiți afară, utilizați antihistaminice cu două ore înainte de a merge în aer liber pentru a reduce simptomele alergiei”, a spus Cooke, potrivit MedicineNet.com.

Când indicele de polen este ridicat în aer, închideți ferestrele și luați în considerare pornirea sistemului de aer condiționat. Schimbați filtrele de aer și de la cuptor, conform recomandărilor, pentru a reduce alergenii și a îmbunătăți calitatea aerului. Vacuum-urile cu tehnologia de filtrare HEPA pot ajuta la eliminarea polenului și a prafului din casă, e de părere specialistul.

Un alt truc de a reduce alergenii din casă este să vă scoateți pantofii atunci când intrați în casă și să-i lăsați lângă ușă. Schimbați-vă hainele de lucru și puneți-le departe de pat. Fiți vigilenți cu privire la igiena personală, spălați-vă hainele și curățați casa. Utilizarea picăturilor de ochi și clătirea nasului cu o soluție salină poate reduce iritarea și congestia nazală.

În caz că nu știați, există aproximativ 30 de tipuri diferite de polen și este posibil să fiți alergic la mai mult de un tip.

 

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie în care este asociat (EUROPONTIS.COM SRL). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Ioana Cristea, președinte fondator Asociația OncoPacienților Phoenix

Ioana Cristea, președintele Asociației OncoPacienților Phoenix, mesaj pentru românii cu cancerul urotelial: ,,Cei care au fost mai pozitivi au învins mult mai ușor cancerul”

Un caz de carcinom urotelial din 5 cazuri depistate în țara noastră este diagnosticat la …

Lasă un răspuns