sâmbătă , 2 iulie 2022
Prima pagină / Sfaturi Utile / Trucuri pentru a învinge alergiile de primăvară

Trucuri pentru a învinge alergiile de primăvară

Primăvara poate aduce multe neplăceri persoanelor care se confruntă cu alergii sezoniere. Bolile alergice  și astmul alergic sunt afecțiuni cu o prevalență în creștere în întreaga lume.

,,Alergiile afectează milioane de oameni în Statele Unite și chiar dacă nu există nici o cale de a evita în întregime iritanții precum polenul, există soluții simple pentru a atenua reacțiile alergice. Dacă doriți să reduceți simptomele alergiei, ar trebui să acordați atenție indicelui de polen, să folosiți aspiratoare concepute pentru a elimina mai bine iritanții obișnuiți și să utilizați antihistaminice înainte de a fi în aer liber „, e de părere dr. Joseph Cooke, președintele departamentului de medicină de la Spitalul Presbyterian Queens din New York.

Vezi și: Alimentația omului sănătos: noi recomandări

Medicul american recomandă verificarea zilnică a indicelui de polen din atmosferă, iar când acesta este ridicat, sfătuiete să vă limitați timpul în aer liber.

,,Conținutul de polen tinde să fie cel mai înalt la prânz, deci încercați să programați activități în aer liber dimineața sau după-amiaza târziu. Dacă indicele este mare și trebuie să ieșiți afară, utilizați antihistaminice cu două ore înainte de a merge în aer liber pentru a reduce simptomele alergiei”, a spus Cooke, potrivit MedicineNet.com.

Când indicele de polen este ridicat în aer, închideți ferestrele și luați în considerare pornirea sistemului de aer condiționat. Schimbați filtrele de aer și de la cuptor, conform recomandărilor, pentru a reduce alergenii și a îmbunătăți calitatea aerului. Vacuum-urile cu tehnologia de filtrare HEPA pot ajuta la eliminarea polenului și a prafului din casă, e de părere specialistul.

Un alt truc de a reduce alergenii din casă este să vă scoateți pantofii atunci când intrați în casă și să-i lăsați lângă ușă. Schimbați-vă hainele de lucru și puneți-le departe de pat. Fiți vigilenți cu privire la igiena personală, spălați-vă hainele și curățați casa. Utilizarea picăturilor de ochi și clătirea nasului cu o soluție salină poate reduce iritarea și congestia nazală.

În caz că nu știați, există aproximativ 30 de tipuri diferite de polen și este posibil să fiți alergic la mai mult de un tip.

 

Despre Alexandra Manaila

Vezi și:

Prof. dr. Bogdan Alexandru Popescu, medic cardiolog despre hipertensiunea arterială: ,,Tratamentul medicamentos se urmează toată viața”

Aproape jumătate dintre românii adulți au hipertensiune arterială. Peste 20%, nu știu că au valori …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*