Asociatii de pacienti

Apelul disperat al pacienților cu distonii neuromusculare către autoritățile sanitare

Pacienții cu distonii neuromusculare din România beneficiază de injectări cu toxina botulinică de 4 ori pe an, la un interval de 3 luni, potrivit Contactului Cadru al CNAS. Deși, legislația actuală prevede acest lucru, la nivelul unităților sanitare din România nu există posibilitatea programărilor care să respecte acest interval, astfel …

Citiți mai mult »

Cătălina Crainic, președinte Asociația Children’s Joy: ,,Distonia neuromusculară, o lecție de viață”

Peste 2000 de români suferă de distonie neuromusculară, o tulburare neurologică a mișcării corpului care se manifestă prin contractura musculară, spasme involuntare cauzând răsuciri frecvente sau posturi anormale si care nu pot fi controlate voluntar. Videomedicina.ro vă prezintă în exclusivitate serialul ,,Program unic în Europa dedicat pacienților cu boli neuromusculare …

Citiți mai mult »

EXCLUSIV: Program unic în Europa dedicat pacienților cu boli neuromusculare și boli neurologice

Asociația Children’s Joy, singura organizație a persoanelor cu distonie din România, împreună cu MC Gym Motion oferă gratuit românilor cu boli neuromusculare și boli neurologice servicii de consiliere psihologică primară și reabilitare prin sport în cadrul unui program unic în Europa, conceput de Cătălina Crainic, președintele Asociației Children’s Joy, pacientă …

Citiți mai mult »

Povestea Sclerozei Multiple – Viața unui pacient, serial documentar în premieră în România

Un serial documentar, în premieră în România, prezintă în 10 episoade povestea unei paciente cu scleroză multiplă (SM), cea mai invalidantă afecțiune a adultului tânăr. Serialul video, realizat de europontis.com pentru Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple (AISM), scoate la iveală problemele cu care se confruntă o persoană din România cu această …

Citiți mai mult »

Program suport de recuperare în scleroza multiplă

În România, numărul pacienților cu scleroză multiplă trece de 8.500, potrivit datelor oficiale. 4.553 dintre aceștia sunt incluși pe tratament în Programul Național pentru Boli Neurologice, însă în prezent nu s-a găsit niciun tratament care să vindece scleroza multiplă. Totuși progresia bolii poate fi gestionată prin ajutor de specialitate, iar programele de …

Citiți mai mult »

Asociatia Prader Willi

Oana Dan este persoana datorita careia a luat fiinta in Romania Asociatia Prader Willi. Ea sufera de Sindrom Prader Willi, iar parintii ei au aflat diagnosticul corect al bolii dupa 18 ani de cautari. Până atunci primise diagnosticul de encefalopatie, iar parintilor li s-a spus ca Oana va rămâne la …

Citiți mai mult »

Demnitate și normalitate pentru persoanele diagnosticate cu scleroză multiplă

Alianța Pacienților Cronici din România susține demersurile inițiate de către Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, Asociația de Scleroză Multiplă București și Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple, privind îmbunătățirea Programului Național de Scleroză Multiplă în folosul persoanelor diagnosticate cu această afecțiune.  Propunerile privind îmbunătățirea Programului Național de Scleroză Multiplă au fost înaintate …

Citiți mai mult »

APAN: Sunt necesare mai multe centre de scleroză multipla în România

– COMUNICAT DE PRESĂ – București, 18 februarie 2019 – Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN România) militează pentru deschiderea mai multor Centre de Scleroză Multiplă (SM) în România! În luna noiembrie 2018 au apărut în Monitorul Oficial noi reglementări care privesc modificarea criteriilor de acreditare a Centrelor de SM* …

Citiți mai mult »

Ce aduce nou Programul pentru scleroză multiplă 2019-2020

Ce aduce nou Programul pentru scleroză multiplă 2019-2020? Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune: ,,Programul pentru scleroză multiplă 2019-2020 aduce nou continuarea terapiei în spitalul de unde locuiește pacientul. Asta înseamnă că pacienții nu vor mai veni lunar sau la trei luni în centrele acreditate și cu acordul …

Citiți mai mult »

Rozalina Lăpădatu: Mesaj pentru pacienți

Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA), a transmis un mesaj pacienților cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului – 11 februarie 2019. ,,Nu boala trebuie să vă conducă viața, ci voi sunteți cei care v-o conduceți și aveți șansa să puteți avea o viață frumoasă în continuare și …

Citiți mai mult »

Proiectul DocumentRARE – Documentare pentru bolile rare

Proiectul DocumentRARE – Documentare pentru bolile rare a avut ca scop susținerea dezvoltării parteneriatului dintre APWR – Centrul NoRo din România și Centrul Frambu din Norvegia și promovarea activităților derulate în colaborare cu organizații norvegiene de boli rare. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Fondului ONG România, program …

Citiți mai mult »