Un serial documentar, în premieră în România, prezintă în 10 episoade povestea unei paciente cu scleroză multiplă (SM), cea mai invalidantă afecțiune a adultului tânăr. Serialul video, realizat de europontis.com pentru Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple (AISM), scoate la iveală problemele cu care se confruntă o persoană din România cu această …
Citiți mai mult »Asociatii de pacienti
Stil de viață sănătos pentru oamenii cu boli rare
Timp de cinci luni de zile în această perioadă a pandemiei de COVID-19 mai mulți români au avut ocazia să învețe să trăiască sănătos. 85 persoane care au suferă de tulburări din spectrul autist, obezitate sindromică, boli autoimune sau fenilcetonurie, au avut ocazia să adopte un stil de viață sănătos, …
Citiți mai mult »Program suport de recuperare în scleroza multiplă
În România, numărul pacienților cu scleroză multiplă trece de 8.500, potrivit datelor oficiale. 4.553 dintre aceștia sunt incluși pe tratament în Programul Național pentru Boli Neurologice, însă în prezent nu s-a găsit niciun tratament care să vindece scleroza multiplă. Totuși progresia bolii poate fi gestionată prin ajutor de specialitate, iar programele de …
Citiți mai mult »Scleroză multiplă: Exerciții de kinetoterapie pe perioada pandemiei COVID-19
Pe perioada pandemiei de COVID-19, una din restricții a fost cea legată de ieșirile din casă a românilor pentru a limita răspândirea coronavirusului. Centrele de kinetoterapie s-au închis pe durata stării de urgență în România, iar pacienții cu scleroză multiplă care au nevoie de servicii de recuperare tot timpul, au …
Citiți mai mult »Trusa de kinetoterapie pentru persoanele cu scleroză multiplă
Scleroza multiplă este o afecțiune neurologică cronică numită boala cu ,,o mie de fețe” pentru că nu găsești două persoane care să experimenteze aceleași simptome. Ea poate provoca dificultăți în forța și controlul muscular, fiind cea mai invalidantă boală a adultului tânăr, motiv pentru care kinetoterapia este una din terapiile esențiale în …
Citiți mai mult »Kinetoterapia în scleroză multiplă. De ce servicii beneficiază românii
Statul român decontează în momentul de față prin intermediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) doar 21 de ședinte de kinetoterapie pe an pentru pacienții cu scleroză multiplă, în condițiile în care se știe că această afecțiune este cea mai invalidantă boală a adultului cu vârste între 25 și …
Citiți mai mult »Asociatia Prader Willi
Oana Dan este persoana datorita careia a luat fiinta in Romania Asociatia Prader Willi. Ea sufera de Sindrom Prader Willi, iar parintii ei au aflat diagnosticul corect al bolii dupa 18 ani de cautari. Până atunci primise diagnosticul de encefalopatie, iar parintilor li s-a spus ca Oana va rămâne la …
Citiți mai mult »Demnitate și normalitate pentru persoanele diagnosticate cu scleroză multiplă
Alianța Pacienților Cronici din România susține demersurile inițiate de către Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, Asociația de Scleroză Multiplă București și Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple, privind îmbunătățirea Programului Național de Scleroză Multiplă în folosul persoanelor diagnosticate cu această afecțiune. Propunerile privind îmbunătățirea Programului Național de Scleroză Multiplă au fost înaintate …
Citiți mai mult »APAN: Sunt necesare mai multe centre de scleroză multipla în România
– COMUNICAT DE PRESĂ – București, 18 februarie 2019 – Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN România) militează pentru deschiderea mai multor Centre de Scleroză Multiplă (SM) în România! În luna noiembrie 2018 au apărut în Monitorul Oficial noi reglementări care privesc modificarea criteriilor de acreditare a Centrelor de SM* …
Citiți mai mult »Ce aduce nou Programul pentru scleroză multiplă 2019-2020
Ce aduce nou Programul pentru scleroză multiplă 2019-2020? Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune: ,,Programul pentru scleroză multiplă 2019-2020 aduce nou continuarea terapiei în spitalul de unde locuiește pacientul. Asta înseamnă că pacienții nu vor mai veni lunar sau la trei luni în centrele acreditate și cu acordul …
Citiți mai mult »Rozalina Lăpădatu: Mesaj pentru pacienți
Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA), a transmis un mesaj pacienților cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului – 11 februarie 2019. ,,Nu boala trebuie să vă conducă viața, ci voi sunteți cei care v-o conduceți și aveți șansa să puteți avea o viață frumoasă în continuare și …
Citiți mai mult »Ziua Bolnavului: mesaj pentru pacienții cu scleroză multiplă
De Ziua Bolnavului, Simona Tănase, președintele Asociației Învingătorii Sclerozei Multiple a transmis un mesaj către pacienții cu scleroză multiplă din România. ––– Realizator: Alexandra Mănăilă Montaj: Costin Bleotu videomedicina.ro / © europontis.com *2019
Citiți mai mult »Proiectul DocumentRARE – Documentare pentru bolile rare
Proiectul DocumentRARE – Documentare pentru bolile rare a avut ca scop susținerea dezvoltării parteneriatului dintre APWR – Centrul NoRo din România și Centrul Frambu din Norvegia și promovarea activităților derulate în colaborare cu organizații norvegiene de boli rare. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Fondului ONG România, program …
Citiți mai mult »