Comunicat de presă București, 30 septembrie 2024 În fiecare an, peste 2,3 milioane de femei din întreaga lume sunt diagnosticate cu cancer de sân sau cancer mamar, o boală care are și o componentă ereditară. ,,Cunoașterea predispozițiilor genetice joacă un rol chiar și în prevenție și în diagnosticarea timpurie a …
Citiți mai mult »Asociatii de pacienti
Află despre testele genetice în cancerul de sân – webinar live organizat de Asociația OncoPacienților PHOENIX
Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer la nivel global. În fiecare an aproximativ 2,3 milioane de cazuri noi sunt diagnosticate cu această boală. Riscul genetic joacă un rol crucial în dezvoltarea cancerului de sân, motiv pentru care Asociația OncoPacienților PHOENIX organizează un webinar intitulat ,,Riscul genetic în cancerul …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Sportul, o sursă sănătoasă de dopamină care ajută și în distonia neuromusculară
Distonia privită prin ochii Asociației Neurochirurgilor Americani este o tulburare de mișcare neurologică foarte complexă, foarte variabilă, caracterizată prin contracții musculare involuntare. Este o afecțiune care nu cunoaște granițe de vârstă, etnie sau rasială – poate afecta copiii mici până la adulții mai în vârstă de toate rasele și etniile. …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Andreea Cîrlan despre Soare Fără Pete: Asociația OncoPacienților Phoenix m-a ajutat să previn cancerul de piele
O treime din cancerele diagnosticate în întreaga lume sunt cancere de piele, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Vara aceasta pe plaja din Mamaia, 25% dintre persoanele verificate în cadrul celei de-a opta ediții a campaniei Soare Fără Pete a Asociației OncoPacienților PHOENIX au fost depistate cu suspiciuni grave …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Marius Crainic despre Kickboxing – O soluție pentru probleme de postură, coordonare și distonie neuromusculară
Marius Crainic, campion mondial la Jiu-Jitsu Brazilian, actualmente antrenor de sporturi de contact îi învață cu inima deschisă tot ce știe pe cei care vin la MC Gym Motion, ca să facă sport de performanță. Și dacă pentru adolescenții și tinerii sănătoși fiecare antrenament înseamnă o oportunitate de a progresa, …
Citiți mai mult »Dr. Alexandra Roman, dermatovenerolog: ,,Campania Soare Fără Pete ajută nu doar în prevenția cancerelor cutanate, ci și în tratamentul acestora!”
Incidența cancerului de piele este în continuă creștere în ultimii ani. Melanomul se situează pe locul șase în topul celor mai frecvente tipuri de cancer, atât la bărbați, cât și la femei. Carcinomul cu celule scuamoase al pielii este a doua cea mai frecventă formă de cancer de piele. Asociația …
Citiți mai mult »Cum pot lupta pacienții cu scleroză multiplă cu resursele cu fricile, depresia, anxietatea, cu pierderile și visele neîmplinite
Un sfert până la o treime din pacienții cu scleroză multiplă (SM) experimentează depresie și anxietate. Plecând de la aceste date, două asociații care reprezintă pacienți cu scleroză multiplă din România au demarat un proiect în care îi învață pe pacienții să-și gestioneze aceste stări. Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple și …
Citiți mai mult »Ioana Cristea, președinte fondator Asociația OncoPacienților PHOENIX: ,,Campania Soare fără pete salvează vieți!”
Cancerul de piele poate afecta pe oricine la orice vârstă. Este mai frecvent la persoanele de peste 50 de ani și la persoanele care au istoric de expunere prelungită la soare. Dar poate să apară în orice moment de-a lungul vieții. Dovadă sunt și cazurile depistate în cadrul campaniei ,,Soare Fără …
Citiți mai mult »Alunițele și petele pe piele pot fi investigate. Dermatoscopii gratuite pe plajă la Mamaia
Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că anual sunt depistate peste 300.000 de cazuri noi de melanom, unul dintre cele mai agresive cancere de piele. ,,Acest tip de cancer este printre cele mai întâlnite și grave la nivel global. Se estimează că, dacă nu se iau măsuri imediate, în Europa …
Citiți mai mult »Cristina Vieriu, gravidă cu scleroză multiplă: ,,Nu m-aș fi îmbarcat la cea mai mare aventură a vieții fără ajutorul echipei medicale!”
Scleroza Multiplă sau boala cu 1000 de fețe este cea mai frecventă cauză de invaliditate a adultului tânăr, exceptând traumatismele. Peste 2,5 milioane de oameni sunt diagnosticați, la nivel mondial, cu această afecțiune autoimună. ,,Cum va fi viața mea cu această boală”, s-a întrebat Cristina Vieriu la 16 ani, așa …
Citiți mai mult »România pe harta Europei, pusă de pacienții cu distonie. Adunarea Generală a organizației Dystonia Europe la Timișoara
Reprezentanții asociațiilor de pacienți cu distonie din 20 de țări din Europa își dau întâlnire în România pentru a discuta despre progresele și provocările în îngrijirea și tratamentul distoniei în diferite țări și a stabili strategii comune pentru a îmbunătăți viața celor afectați de această boală neurologică. Adunarea Generală a …
Citiți mai mult »,,Scleroza multiplă. #Conexiunea cu echipa medicală”- webinar cu și despre pacienți, medicii, asistenții medicali
La fiecare cinci minute un om de pe planetă este diagnosticat cu scleroză multiplă (SM). Ce se întâmplă cu o persoană aflată în fața unui asemenea diagnostic și ce relație ar trebui să stabilească cu echipa medicală pentru a trece cu brio peste provocările bolii, aflați din poveștile celor implicați …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Cum a învins cancerul Ioana Cristea, după 100 de cure de citostatice și 10 ani de bătălie
O persoană din cinci din lumea întreagă se confruntă cu un tip de cancer de-a lungul vieții. Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, în 2022 au existat aproximativ 20 de milioane de cazuri noi de cancer și 9,7 milioane de decese. Numărul estimat al oamenilor în viață în decurs de …
Citiți mai mult »Apelul disperat al pacienților cu distonii neuromusculare către autoritățile sanitare
Pacienții cu distonii neuromusculare din România beneficiază de injectări cu toxina botulinică de 4 ori pe an, la un interval de 3 luni, potrivit Contactului Cadru al CNAS. Deși, legislația actuală prevede acest lucru, la nivelul unităților sanitare din România nu există posibilitatea programărilor care să respecte acest interval, astfel …
Citiți mai mult »Cătălina Crainic, președinte Asociația Children’s Joy: ,,Distonia neuromusculară, o lecție de viață”
Peste 2000 de români suferă de distonie neuromusculară, o tulburare neurologică a mișcării corpului care se manifestă prin contractura musculară, spasme involuntare cauzând răsuciri frecvente sau posturi anormale si care nu pot fi controlate voluntar. Videomedicina.ro vă prezintă în exclusivitate serialul ,,Program unic în Europa dedicat pacienților cu boli neuromusculare …
Citiți mai mult »EXCLUSIV: Program unic în Europa dedicat pacienților cu boli neuromusculare și boli neurologice
Asociația Children’s Joy, singura organizație a persoanelor cu distonie din România, împreună cu MC Gym Motion oferă gratuit românilor cu boli neuromusculare și boli neurologice servicii de consiliere psihologică primară și reabilitare prin sport în cadrul unui program unic în Europa, conceput de Cătălina Crainic, președintele Asociației Children’s Joy, pacientă …
Citiți mai mult »Mioara Bălan: ,,Fundația Română pentru Bolile Lizozomale face parte din viața mea!”
Fundația Română pentru Bolile Lizozomale (FRBL) a luat ființă în urmă cu 25 ani, când maladia Gaucher, o boală lizozomală rară, era socotită o afecțiune fără tratament. Mioara Bălan a aflat de mai bine de 17 ani că suferă de boala Gaucher. În toți acești ani a avut ocazia să …
Citiți mai mult »Povestea Sclerozei Multiple – Viața unui pacient, serial documentar în premieră în România
Un serial documentar, în premieră în România, prezintă în 10 episoade povestea unei paciente cu scleroză multiplă (SM), cea mai invalidantă afecțiune a adultului tânăr. Serialul video, realizat de europontis.com pentru Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple (AISM), scoate la iveală problemele cu care se confruntă o persoană din România cu această …
Citiți mai mult »Stil de viață sănătos pentru oamenii cu boli rare
Timp de cinci luni de zile în această perioadă a pandemiei de COVID-19 mai mulți români au avut ocazia să învețe să trăiască sănătos. 85 persoane care au suferă de tulburări din spectrul autist, obezitate sindromică, boli autoimune sau fenilcetonurie, au avut ocazia să adopte un stil de viață sănătos, …
Citiți mai mult »Program suport de recuperare în scleroza multiplă
În România, numărul pacienților cu scleroză multiplă trece de 8.500, potrivit datelor oficiale. 4.553 dintre aceștia sunt incluși pe tratament în Programul Național pentru Boli Neurologice, însă în prezent nu s-a găsit niciun tratament care să vindece scleroza multiplă. Totuși progresia bolii poate fi gestionată prin ajutor de specialitate, iar programele de …
Citiți mai mult »