Dr. Arina Demian Popescu, medic pediatru: ,,Homeopatia nu e o vrăjitorie, este susținută de descoperirile medicinei cuantice!”

60% dintre români au folosit homeopatia de-a lungul vieții, iar 54% dintre români în ultimele 12 luni, arată datele unei cercetări unei cercetări de piață, realizată de Harris Interactive, pe 1.000 de persoane în vârstă de 18 ani și peste, un eșantion reprezentativ pentru populația României. ,,În țara noastră oamenii sunt destul de deschiși la homeopatie, mulți au auzit de ea și e o mare bucurie să văd rezultatele acestui studiu. Și la mine la cabinet vin din ce în ce mai mulți părinți care vor tratamente homeopatice”, a declarat pentru videomedicina.ro dr. Arina Demian Popescu, medic primar pediatru, competență în homeopatie.

Potrivit datelor studiului Harris Interactive din martie 2023, românii au apelat la homeopatie fie în contextul unei boli cronice -38%, fie pentru a înlocui un tratament mai puțin eficient-34%, ori pentru a îngriji un copil- 26%.

,,Homeopatia nu este o vrăjitorie, nu este înșelăciune. Homeopatia este susținută, mai ales în ultimii ani de descoperirile medicinei cuantice. Fizica cuantică a demonstrat clar influența informației de substanță asupra apei,  asupra proceselor în organism. Faptul că acolo nu mai am cantitate măsurabilă farmacologic, ci doar informația de substanță nu o face mai puțin terapeutică”, a explicat dr. Arina Demian Popescu.

Medicul susține că în ultimii ani a observat o creștere a numărului pacienților care se îndreaptă spre homeopatie. În ceea ce privește copiii pe care-i consultă, vin și cu probleme de sănătate acute, dar și cronice, pentru care părinții doresc o abordare homeopată.

Conform datelor studiului, 91% dintre utilizatorii homeopatiei din România s-au declarat satisfăcuți. De altfel, europenii sunt în medie mulțumiți de homeopatie. Conform unui studiu recent, efectuat în 14 țări din lume, printre care și din Europa arată că gradul de satisfacție este de 81% Republica Cehă și în Italia, de 82% în Ungaria și 84% în Spania.

92% dintre românii chestionați cred că homeopatia ar trebui să fie recomandată la fel sau mai des de către profesioniștii din domeniul sănătății.

,, Este nevoie în primul rând de o informare corectă asupra acestor metode, nu doar din folclor. În al doilea rând este necesară o privire și în alte zone ale lumii civilizate unde homeopatia este chiar decontată de Casa de asigurări de sănătate, cum ar fi Germania. Și apoi Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut-o ca medicină integrativă, deci homeopatia nu este șamanism, este o alternativă care merge în completare foarte bine cu alte metode”, a spus dr. Arina Demian Popescu, medic primar pediatru cu competență în homeopatie.

Videomedicina.ro a publicat mai multe materiale jurnalistice cu specialiști din domeniul sănătății care au competență în homeopatie.

Puteți citi:

Noi date privind percepția românilor despre homeopatie din studiul ROMÂNII ȘI HOMEOPATIA

Homeopatia pe mapamond: 6 din 10 persoane au apelat la homeopatie pe parcursul vieții. Ce țări sunt în top

Homeopatia ar trebui inclusă în medicina integrativă

Homeopatia are soluții pentru toate vârstele și anotimpurile

Vă invităm să urmăriți materialele jurnalistice produse de noi și pe:

© europontis.com | videomedicina.ro

Despre Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. Înțelege și vorbește limba pacienților, cunoaște și empatizează cu nevoile bolnavilor din România și le mediatizează prin intermediul proiectelor în care este implicată. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie (EUROPONTIS.com). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism, fiind co-fondator al Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie. Cunoscătoare a sistemului medical atât din interior, cât și din exterior, pledează pentru cauzele pacienților români și este implicată în diverse colaborări cu asociațiile de pacienți dar și cu alți profesioniști din sănătate, atât din România cât și din străinătate.

Vezi și:

Mariana Semenyuk, Polonia: Medicii și asistenții medicali refugiați din Ucraina ar putea umple o parte din lipsa de personal din Europa. Polonia un exemplu privind integrarea în muncă

3.930 de medici și stomatologi ucraineni au primit o decizie pozitivă în legătură cu depunerea …